Van Gaal jokte over strafschop tegen Dasaev: 'Was een valkuil'

Reacties

Louis van Gaal heeft nooit een strafschop langs de legendarische Sovjet-doelman Rinat Dasaev geschoten. Op de persconferentie van woensdag werd de bondscoach van het Nederlands elftal gevraagd of hij in zijn tijd als speler een goede elfmetertrapper was, waarop hij bevestigend antwoordde. Hij vertelde erbij dat hij ooit een penalty langs de topdoelman in de kruising joeg.

Van Gaal jokte over strafschop tegen Dasaev: 'Was een valkuil'
© Pro Shots

Dat bleek niet waar. De NOS dook in zijn rijke verleden en ontmaskerde Van Gaal. In 1983, als speler van Sparta, stond hij inderdaad oog in oog met Dasaev, maar de keeper had weinig moeite met het keren van zijn legendarische inzet. Twee jaar later nam Van Gaal tegen HSV wél een penalty die aan zijn eigen beschrijving voldoet.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Polen werd de keuzeheer geconfronteerd met het archiefonderzoek, waarop hij gevat reageerde. 'Het was een valkuil voor jullie. Ik had inderdaad gedacht dat jullie dat wel zouden opzoeken', aldus de coach, die blij was om ook de beelden van zijn rake penalty tegen HSV-doelman Uli Stein. 'Dat vind ik wel knap van je, dat je dat hebt laten uitzoeken, sprak hij tegenover de NOS.

Bekijk beide strafschoppen hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.