Van Gaal: 'De ervaring van Cillessen zou moeten tellen als eerste keus'

Reacties

De keeper die maandag in actie komt tegen Senegal blijft niet per definitie de vaste keeper van Oranje op het WK, laat Louis van Gaal weten. De signalen wijzen erop dat Andries Noppert in de eerste WK-wedstrijd van Oranje gaat debuteren als international.

Van Gaal: 'De ervaring van Cillessen zou moeten tellen als eerste keus'
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Keeperstrainer Frans Hoek heeft aan de doelmannen laten weten wie de eerste keuze wordt. 'Mijn taak is om dat ook met de spelers te overleggen. Natuurlijk heb ik ook met de keepers gesproken nadat zij de keuze hadden vernomen', vertelt Van Gaal aan de NOS.

Neemt Van Gaal een gok, door keepers te selecteren met weinig ervaring in Oranje? Justin Bijlow en Remko Pasveer hebben met respectievelijk zes en twee interlands ook geen grote staat van dienst. 'Nee, in principe zou de ervaring van Jasper Cillessen moeten tellen als eerste keus, maar dat is hij niet geworden. Dan moeten we het doen met keepers die minder ervaring hebben. Dat is wel jammer.'

Wie maandag ook op doel staat, niemand is verzekerd van een vaste basisplaats. 'Je moet leveren, hè. Ik blijf het zeggen. Het is geen pingpongspelletje, het is niet even leuk tafeltennissen. Je wilt wereldkampioen worden. Ik denk dat we Senegal kunnen verslaan met het elftal dat morgen geselecteerd is. Daar gaat het om. Dat kan tegen Ecuador of Qatar anders zijn.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 10 apr. 2023

Lees hier alles over de tegenstander van Oranje. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.