Van Gaal baalt van dubieuze penalty en strafschoppenmislukking

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal baalt als een stekker dat Oranje er ondanks een lange voorbereiding niet in geslaagd is om een penaltyserie te winnen op het WK. Tegen Argentinië ging het net zoals acht jaar geleden mis vanaf de stip.

Van Gaal baalt van dubieuze penalty en strafschoppenmislukking
© NOS
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

'Dan heb je het hele jaar op penalty's geoefend en dan verknal je het toch', treurde Van Gaal na bij de NOS. 'Ik heb de spelers verzocht om penalty's te nemen bij hun club en dat hebben ze allemaal gedaan. Vervolgens mis je de eerste twee strafschoppen, dan kun je niet meer winnen.'

Oranje kwam in reguliere speeltijd terug van een 0-2 achterstand, Van Gaal vond dat die tweede goal nooit had mogen vallen. 'In mijn ogen was het een dubieuze penalty. Ik wil het nog weleens terugzien op televisie. Maar we verliezen niet door de scheidsrechter…', droop Van Gaal teleurgesteld af.

Met deze uitschakeling komt er een einde aan zijn derde termijn als bondscoach van Oranje. Ronald Koeman keert terug bij de KNVB als opvolger van Van Gaal.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.