Van Egmond steunt Makkelie en VAR: géén rode kaart voor Martínez

Reacties

Danny Makkelie en VAR Jochem Kamphuis hebben volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond de juiste beslissing genomen door Lisandro Martínez geen rode kaart te geven in de topper tussen PSV en Ajax (1-1). De Argentijn ging in de slotfase op het been van Eran Zahavi staan.

Van Egmond steunt Makkelie en VAR: géén rode kaart voor Martínez
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Ajax
Ajax

Martínez had volgens diverse analytici van het veld gestuurd moeten worden voor dat vergrijp, maar bij ESPN liet Van Egmond zondagavond weten dat een gele kaart de juiste straf was. 'We hebben dit soort overtredingen vaker gezien. Dit is volgens de regel tegenwoordig geel, als het géén stampen op het been is of niet met veel kracht gebeurt. Makkelie heeft het niet gezien en de VAR kan niet ingrijpen omdat het geel is', vertelde de scheidsrechtersbaas.

Een andere beslissing die voor veel discussie zorgde, was het afkeuren van de 2-0 van PSV. Yorbe Vertessen kreeg de bal onbedoeld tegen de arm, waarna de bal uiteindelijk in het doel van Ajax verdween. Ook hier nam de arbitrage volgens Van Egmond de juiste beslissing. 'Hier is de regel nadrukkelijk geschreven: aanvallend hands moet altijd bestraft worden, het mag nooit leiden tot een doelpunt. Dit is het ultieme voorbeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.