Hoofdrol Van Drongelen bij pijnlijke en omstreden nederlaag HSV

Reacties

Hamburger SV heeft zaterdag een uiterst dure nederlaag geleden in de Nordderby op bezoek bij rivaal en concurrent Werder Bremen: 1-0. HSV-verdediger Rick van Drongelen was de schlemiel bij de late treffer waar na afloop waarschijnlijk veel over zal worden nagepraat.

Hoofdrol Van Drongelen bij pijnlijke en omstreden nederlaag HSV

Het gebeurde allemaal in de 86ste minuut. Beide teams hadden nog niet gescoord toen ex-AZ-speler Aron Jóhannsson vanaf links een poging waagde. De bal ging door de benen van Christian Mathenia en Van Drongelen hoopte de bal nog van de lijn te halen. Tegenstander Ishak Belfodil probeerde juist de goal alsnog te maken, waarbij de Nederlander uiteindelijk ongelukkig het laatste tikje gaf.

De scheidsrechter van dienst ging nog in overleg met de videoref. Die oordeelde dat Van Drongelen als laatste de bal raakte. Belfodil stond buitenspel op het moment dat Jóhannsson schoot. Als hij de bal als laatste had geraakt, had de goal niet mogen tellen.

HSV zakt steeds verder weg in de Bundesliga. De ploeg staat voorlaatste met zeventien punten en het gat met nummer zestien FSV Mainz 05 is zeven punten. Werder klimt naar de veertiende plaats en heeft 26 punten.

De stand onderin de Bundesliga:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.