Van Dongen blijft wél in het buitenland en maakt sportieve promotie

Reacties

Merel van Dongen heeft een toptransfer te pakken. De 27-jarige verdediger verruilt Real Betis voor Atlético Madrid, waar ze een contract tot medio 2022 tekende.

Van Dongen blijft wél in het buitenland en maakt sportieve promotie
© Pro Shots

Onlangs maakte Sari van Veenendaal juist bekend te vertrekken bij De Rojiblancos; de sluitpost keert terug naar Nederland, waar ze voor PSV gaat keepen.

Van Dongen blijft wél actief in Spanje en de stap naar Atlético Madrid kan als een promotie worden gezien voor de international. De club kroonde zich tussen 2017 en 2019 telkens tot landskampioen en eindigde in het afgebroken vorige seizoen als tweede achter Barcelona.

Atlético is heel blij met de komst van Van Dongen, die wordt omschreven als 'een ervaren speelster die weet wat er wordt gevraagd in de competities waarin de club uitkomt'.

Van Dongen doet dus niet mee aan de trend waarin internationals terugkeren naar Nederland. Net als Van Veenendaal zijn ook Stefanie van der Gragt en Mandy van den Berg komend seizoen actief in de Eredivisie Vrouwen na een buitenlands avontuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.