Van Dijk zit met zijn hoofd alweer bij FC Porto

Reacties

Liverpool rekende zondagavond af met Chelsea op een avond die qua omstandigheden verdacht veel leek op die van ongeveer vijf jaar geleden. Een groot verschil met toen: Virgil van Dijk stond nu in het hart van de defensie. Het Nederlandse brok graniet hield met zijn teamgenoten de nul tegen Chelsea en deed zo goede zaken met Liverpool.

Van Dijk zit met zijn hoofd alweer bij FC Porto

27 april 2014 is een datum waar Liverpool-fans niet graag aan herinnerd worden. Op die dag spatte de titeldroom van Liverpool uiteen tegen uitgerekend Chelsea. De woorden van Steven Gerrard vooraf: this does not f*cking slip now. En uitgerekend de Liverpool-icoon gleed uit en leidde de eerste treffer van Chelsea in.

Terug naar het heden. Ook dit seizoen doet Liverpool weer volop mee in de strijd om de Premier League-titel, met regerend landskampioen Manchester City als concurrent. Weer was Chelsea de tegenstander in een belangrijke fase van het seizoen, ditmaal ging het wel goed voor Liverpool. Aan de hand van Sadio Mané en Mohamed Salah werd het 2-0 op Anfield.

Van Dijk speelde vijf jaar geleden nog in het shirt van Celtic, maar uiteraard werd hem ook de vergelijking voorgelegd na de winstpartij op Chelsea. 'Vijf jaar geleden maakte voor vandaag helemaal niets uit. Toentertijd was er teleurstelling, maar dit was een heel andere wedstrijd', stelt Van Dijk tegenover Sky Sports.

'We hebben geweldige dingen laten zien. Dit resultaat moeten we koesteren en we moeten ervan genieten, maar woensdag wacht weer de volgende wedstrijd', kijkt Van Dijk vooruit naar het treffen met FC Porto in de kwartfinale van de Champions League.

Ook manager Jürgen Klopp was al aan het vooruitdenken, maar niet voordat hij met een brede glimlach zijn vreugde uitsprak voor de camera van de BBC. 'Ik ben zo trots op het team, het was een geweldige prestatie. Wat een team, wat een stadion, wat een atmosfeer. Ik ben zo dankbaar dat ik hier deel van uitmaak, het is geweldig. We hebben het erg goed gedaan, nu moeten we ons gaan voorbereiden op FC Porto, Cardiff City en alles wat nog gaat komen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.