Van Dijk ziet Liverpool in een uurtje struikelen over Innsbruck én Stuttgart

Reacties

Liverpool heeft dinsdagavond de eerste twee (ultrakorte) oefenduels van de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt. Zonder sterkhouder Virgil van Dijk slaagde de Engelse grootmacht er niet in te winnen van Wacker Innsbruck en VfB Stuttgart.

Van Dijk ziet Liverpool in een uurtje struikelen over Innsbruck én Stuttgart
© Pro Shots

The Reds zijn sinds vorige week maandag op trainingskamp in Oostenrijk, ook Van Dijk is daarbij. Daar toonde manager Jürgen Klopp zich eerder al tevreden over: het ziet er volgens de Duitser goed uit, maar voor speelminuten is het nog te vroeg. De captain van Oranje (die zich zondag nog boos maakte op een Engelse journalist) kwam maandag namelijk nog niet in actie. Hij zag hoe zijn ploeggenoten direct na elkaar twee oefenpotjes van een halfuur speelden.

De eerste tegenstander was Wacker Innsbruck, dat stand hield tegen een Liverpool dat aantrad met spelers als de van een blessure herstelde EK-pechvogel Trent Alexander-Arnold, Joël Matip en Takumi Minamino, aangevuld met wat talenten. Al na vijf minuten schoot Divock Origi een penalty binnen. Die strafschop werd verdiend door Owen Beck, een van de meetrainende jongelingen waar Klopp eerder al lovend over was. Een kopbal van Ronivaldo (die daarmee de teruggekeerde goalie Loris Karius passeerde) bepaalde de eindstand op 1-1.

In het tweede potje (tegen Stuttgart) kwamen wat meer bekende namen binnen de lijnen. Zo gaven keeper Adrián, voormalig Willem II-back Kostas Tsimikas, James Milner, Naby Keïta, Alex Oxlade-Chamberlain, Mo Salah en Sadio Mané acte de présence. Ook was er het debuut van de van RB Leipzig overgenomen verdediger Ibrahima Konaté, die niet kon voorkomen dat Philipp Förster de Duitsers al snel op voorsprong zette.

Ook nu was 1-1 de eindstand, want na een voorzet van Tsimikas scoorde Mané. En dus won Liverpool weer niet, al zal dat nog niet paniek leiden, zeker omdat veel bepalende spelers nog ontbreken. Naast Van Dijk ontbraken ook EK-gangers als Jordan Henderson, Andy Robertson, Thiago Alcántara, Xherdan Shaqiri en Diogo Jota, net als de Braziliaanse internationals Roberto Firmino en Alisson Becker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.