Van Dijk wint prestigieuze Speler van het Jaar-verkiezing

Reacties

Virgil van Dijk is zondag door zijn collega-spelers uitgeroepen tot PFA Player of the Year. De 27-jarige verdediger bekroont daarmee een uitstekend seizoen in dienst van Liverpool. Hij maakt met zijn club nog kans op de landstitel en de eindzege in de Champions League.

Van Dijk wint prestigieuze Speler van het Jaar-verkiezing

Sadio Mané (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea) en het Manchester City-trio Bernardo Silva, Sergio Agüero en Raheem Sterling waren ook genomineerd voor de titel van Speler van het Jaar. Ook de Engelse pers kiest jaarlijks een Speler van het Jaar, maar de PFA Player of the Year Award wordt als het meest prestigieus gezien, omdat het de spelers zelf zijn die hun favoriet kiezen.

'Het is ongelofelijk met alle spelers die in de Premier League spelen. Dit is de hoogste waardering die je kunt krijgen. Ik ben heel trots, hartstikke bedankt. Ik wil graag FC Groningen, Southampton en Celtic bedanken', aldus Van Dijk op het podium.

Van Dijk trok in januari 2018 voor liefst 86 miljoen euro van Southampton naar Liverpool. Niet eerder in de geschiedenis betaalde Liverpool zo'n bedrag voor een nieuwe speler. Van Dijk ging bij zijn transfer tevens de boeken in als de duurste verdediger aller tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na binnenkomst op Anfield maakte Van Dijk zich binnen no-time razend populair bij de achterban, met zijn onverzettelijke spel en leidende rol binnen de ploeg. Dit seizoen krijgt de verdediger opnieuw veel lof toegezwaaid van medespelers, tegenstanders en analytici. Die complimenten resulteren nu in de belangrijkste individuele prijs voor een voetballer in Engeland.

Van Dijk is de eerste verdediger sinds John Terry (2005) die met de prijs aan de haal gaat en is de eerste Nederlandse winnaar van de individuele onderscheiding sinds Robin van Persie (2012). Andere Nederlanders die Van Dijk voor gingen waren Ruud van Nistelrooy (2002) en Dennis Bergkamp (1998).

Van Dijk is de tweede Liverpool-speler op rij die de prijs bemachtigt, nadat Mohamed Salah zijn ijzersterke seizoen een jaar geleden bekroonde met de Speler van het Jaar-trofee. Eerder op de avond pakte Vivianne Miedema de hoofdprijs bij de vrouwen.

Toch een prijs voor Sterling
De PFA Young Player of the Year Award ging naar Sterling, die dit seizoen al zeventien keer scoorde in de Premier League. De aanvaller van Manchester City kreeg de voorkeur boven de andere genomineerden Trent Alexander-Arnold (Liverpool), David Brooks (AFC Bournemouth), Marcus Rashford (Manchester United), Declan Rice (West Ham United) en Bernardo Silva (Manchester City).

Eind vorig jaar spraken we uitgebreid met Virgil van Dijk:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.