Van Dijk voorbeeld voor alle laatbloeiers: 'En ik ben nog niet klaar'

Reacties

Dat een atypisch verlopen loopbaan heeft geresulteerd in het winnen van de Champions League betekent voor Virgil van Dijk zeker niet dat hij al op zijn lauweren zal rusten. De Oranje-aanvoerder is nog lang niet klaar.

Van Dijk voorbeeld voor alle laatbloeiers: 'En ik ben nog niet klaar'
© Pro Shots

Van Dijk sprak met Jamie Rednapp in The Football Show van Sky Sports. Behalve de successen met Liverpool schetste de verdediger ook nog eens de weg die hij afliep, van Willem II tot FC Groningen, Celtic, Southampton en nu dus Liverpool.

Van Dijk stelde dat hij bij de Schotse grootmacht snel volwassen werd. 'De Europese avonden waren geweldig, maar de competitie… Dat is de zwaarste ter wereld. Iedereen verwacht dat je alles wint. Dat was helemaal nieuw voor mij. Bij Willem II en Groningen hoeft dat niet. Kampioen worden had ik ook nog niet eerder meegemaakt. Mijn tijd bij Celtic heeft me een winnaar gemaakt.'

Halverwege het seizoen 2017/18 stapte hij vervolgens over naar Liverpool. 'Dat was amper te geloven, dat ik moest kiezen uit diverse grootmachten. Uiteindelijk voelde ik het meest voor Liverpool. Toen ik naar Celtic ging realiseerde ik me niet hoe groot de club was, bij Liverpool had ik me daar wel op ingesteld. Ik had al tegen ze gespeeld en de fans spraken voortdurend hun hoop uit dat ik zou komen. En mijn debuut, dat zal ik nooit vergeten', zo refereerde hij aan zijn winnende goal in de derby tegen Everton in de strijd om de FA Cup.

Na een verloren finale tegen Real Madrid pakte Van Dijk in 2019 alsnog de Cup met de Grote Oren. Van het feest genoot hij met volle teugen. 'Ik had één uur geslapen en we gingen alweer naar Liverpool. Die huldiging, ik kon mijn ogen niet openhouden bijna. Ik was zo moe, maar het was tegelijkertijd allemaal zo bijzonder. Om nooit te vergeten. Zoiets wil je dan nog een keer bereiken. Hopelijk dus met het winnen van de Premier League of de Champions League van volgend jaar.'

Volgens de Nederlander is zijn loopbaan ook een voorbeeld. 'Het kan jonge spelers inspireren, voetballers die niet over de middelen beschikken die de talenten die vanaf hun zestiende op het hoogste niveau spelen wél hebben. Er is een andere weg richting het winnen van de Champions League. Ik ben trots op mijn loopbaan tot nu toe. En ik ben nog niet klaar', zo besloot hij strijdvaardig.

'Ramos is een soort Superman, maar Van Dijk is hét ideaalbeeld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.