Het ene Ronaldo-kapsel is het andere niet, Dest heeft American Dream

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het ene Ronaldo-kapsel is het andere niet, Dest heeft American Dream
© Pro Shots

• Wie is nou de échte Ronaldo? Die discussie zal in dit gezin wil even zijn gevoerd, nadat zoonlief vroeg om het kapsel van Cristiano Ronaldo maar zijn vader hem opzadelde met de op zijn zachtst gezegd aparte coup van de Braziliaan Ronaldo tijdens het WK 2002. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Welke Ronaldo dit is, bestaat geen twijfel over. De Portugees, ook gesteld op zijn uiterlijk nu hij thuiszit, laat zijn vriendin zijn haar stylen nu naar de kapper gaan er niet in zit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het hoeft niet per se New York te zijn, Los Angeles vind ik ook vet. Er zijn veel vette staten daar.'
• Ajax-verdediger Sergiño Dest hoopt ooit nog eens in Amerika te voetballen, als zijn carrière op zijn einde loopt. 'Zeker, op m'n oude dag in Amerika voetballen, afbouwen.' Ook droomt hij van de wereldtitel in 2026, als het WK in de Verenigde Staten wordt gehouden. 'Het is wel heel groot, maar ik denk wel dat we dan een stabielere ploeg zijn dan nu.' (Touzani TV)

PSV grijpt deze voetballoze zaterdag aan om terug te blikken op de laatste landstitel uit 2018. Die werd behaald in de memorabele kampioenwedstrijd tegen Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Aan het einde van de training drinkt hij kwarteleieren. Hij selecteert ze met grote zorgvuldigheid. Degenen die drijven gooit hij weg.' 
• Trainer Roberto D'Aversa ziet grote gelijkenissen tussen Cristiano Ronaldo en Parma-verdediger Bruno Alves, die goed bevriend is met zijn landgenoot. 'Bruno is net zo obsessief als Ronaldo in het verzorgen van zijn lichaam en voeding. Zelfs in december loopt hij nog in zijn blote bast in de zon om vitamine D mee te pikken. We hebben het hier over een 39-jarige atleet. Net als Ronaldo, met wie hij al zijn gewoontes deelt, lijkt hij veel jonger dan hij is.' (Tuttosport)

Virgil van Dijk heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien. De verdediger verraste al vaker Liverpool-supporters en deed dat nu opnieuw, deze keer met Ben Price, een fan die last had van angstaanvallen. Hij meldde zich voor hulp aan bij de Liverpool Foundation en durfde het na het werk met de organisatie aan om zijn droom om kapper te worden na te jagen. De uitbraak van het coronavirus, en de daarbij horende lock down, gooide echter roet in het eten. Van Dijk stak Price een hart onder de riem.

• Ook voor de journalisten die de Engelse tabloids moeten vullen met transferverhalen zijn het moeilijke tijden, zo zonder voetbal. De schrijvers zijn zo naarstig op zoek naar iets nieuws, dat nu zelfs inworpcoach Thomas Grønnemark met een transfer in verband wordt gebracht. Hij helpt Liverpool, maar zou nadenken over een overstap naar Manchester United of Tottenham Hotspur. Freelancer Grønnemark voelde zich genoodzaakt om te reageren via social media.

Thomas Grønnemark meldde zich in januari ook even bij de selectie van Ajax:

'Frank Snoeks zag als commentator een andere wedstrijd. Dat ergert me dan wel, maar ik verbaas me er al niet meer over. Hij had het over zo veel kansen voor Spanje in de eerste helft. Ik vind dat Spanje juist helemaal geen kansen kreeg. Ja, Spanje had een paar mogelijkheden, maar het verschil tussen kansen en mogelijkheden heb ik mijn hele carrière lang al uitgelegd.'
• De NOS zond vorige week zondag de 5-1 zege van het Nederlands elftal op Spanje tijdens het WK van 2014 nog eens in zijn geheel uit. Louis van Gaal, op het eindtoernooi in Brazilië bondscoach van Oranje, heeft er veel plezier aan beleefd. Maar dan wel vooral van de beelden en niet zozeer van het geluid. (Algemeen Dagblad)

Zo speelde het Oranje van Van Gaal de wereldkampioen aan flarden

• Bij verschillende Europese topclubs hebben de spelers ingestemd met een flinke salarisverlaging tijdens de coronacrisis. Rafael van der Vaart vindt het opvallend: 'Als speler was ik daar niet blij mee geweest', zei hij bij een online uitzending van Studio Voetbal. 'Voor Pierre (Van Hooijdonk, red.) geldt waarschijnlijk hetzelfde. Die had waarschijnlijk een rechtszaak aangespannen, haha.' Van Hooijdonk: 'Daarom noemen ze het profvoetbal...'

Faustino Asprilla zet op geheel eigen manier zijn beste beentje voor in deze crisistijd. De inmiddels vijftigjarige Colombiaan, een van de gekste voetballers aller tijden, richtte zich na zijn actieve loopbaan op een carrière in de condoomindustrie. Zijn fabriek is door de coronapandemie (tijdelijk) gesloten en de handel ligt stil, waardoor Asprilla naar eigen zeggen nu met ruim 3,5 miljoen condooms zit. Deze rubbertjes doet hij nu met een vriendelijk prijsje in de aanbieding. 'Ik kan ze moeilijk allemaal zelf gebruiken', legt Asprilla uit.

'Als de wedstrijd niet goed is gelopen, kijkt hij niet eens naar me.'
Wanda Nara doet altijd haar uiterste best om er tiptop in orde uit te zien, maar als Mauro Icardi teleurgesteld is over een gespeelde wedstrijd, hoeft de blondine niet op complimentjes te rekenen. (Repubblica delle Donne)

• We sluiten (zoals haast gebruikelijk) af met de jarigen van vandaag. René van der Gijp (59), Branco (56), Sami Khedira (33), Jens Toornstra (31), Vurnon Anita (31), Peter Hoekstra (47), Dennis en Gérard de Nooijer (51) en Barry van Galen (50) zijn een jaartje ouder geworden. Van harte!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.