'Van Dijk oogt nog roestig, maar laat zich meteen gelden bij Liverpool'

Reacties

Engelse media zagen dat Virgil van Dijk nog wat roestig was in zijn eerste minuten in negen maanden tijd, maar toch was zijn aanwezigheid in het veld meteen te merken toen hij zijn rentree maakte in het oefenduel van Liverpool met Hertha BSC.

'Van Dijk oogt nog roestig, maar laat zich meteen gelden bij Liverpool'
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
4 - 3
Liverpool
Liverpool

Van Dijk maakte net als Joe Gomez in de 69ste minuut zijn opwachting, waarmee voor de aanvoerder van het Nederlands elftal een einde kwam aan een donkere periode. De defensieleider van Liverpool kwam zelf dan ook met een uitgebreide reactie op Twitter nu hij zich eindelijk weer voetballer voelt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch kan het volgens Engelse media nog even duren voordat we Van Dijk ook weer in actie zien in de Premier League. The Daily Mail stelt dat het misschien wat te optimistisch is dat de dertigjarige verdediger op 14 augustus alweer in de basis staat in het eerste competitieduel met Norwich City. De regionale krant Liverpool Echo sluit zelfs niet uit dat Van Dijk pas na de interlandbreak in september helemaal terug is en noemt het eveneens niet realistisch dat hij en Gomez over twee weken al in de basis starten tijdens de competitie-opener tegen Norwich.

In zijn eerste 21 minuten sinds 17 oktober, toen hij zwaar geblesseerd raakte door een charge van Everton-doelman Jordan Pickford, oogde Van Dijk nog wat roestig. Het kwam aan de oppervlakte bij de 4-2 van Stevan Jovetic, die de Oranje-international in een één-tegen-één-duel wegzette. Wel liet Van Dijk zich volgens de Engelse analyses verbaal al meteen nadrukkelijk gelden door zijn ploeggenoten te coachen. Het toonde meteen aan waarom Liverpool hem vorig seizoen zo heeft gemist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de eerste weken van het seizoen zal de ploeg van Jürgen Klopp het naar verwachting dus ook nog even moeten doen zonder Van Dijk en Gomez. Aankoop Ibrahima Konaté en Joël Matip vormen bij de seizoenstart waarschijnlijk het centrale duo. Maar natuurlijk stemt de rentree van de twee defensieve steunpilaren optimistisch, erkende ook Alex Oxlade-Chamberlain.

'Het was mooi om hen het veld in te zien komen en fijn om voor hen te klappen, ik ben heel blij voor hen', vertelde de Engelse middenvelder op de clubwebsite. 'Ik weet hoe hard ze er voor hebben moeten werken. Ze hebben heel goed en scherp getraind en nu moeten ze nog fitter worden. Maar het is geweldig voor ons om ze terug te hebben op het veld en in de kleedkamer, want het zijn twee karakters die heel belangrijk zijn voor ons.'

Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.