Van Dijk neemt verlies: 'Nog negentig minuten om het recht te zetten'

Liverpool keert met een zeldzaam resultaat terug uit Madrid. Volgens aanvoerder Virgil van Dijk bracht geluk Atlético Madrid de zege (1-0).

Het in eigen land ongenaakbare Liverpool moest dinsdag in de achtste finale van de Champions League al snel in de achtervolging na een fortuinlijke treffer van Saúl. 'We incasseerden een doelpunt na een corner. Het was hun eerste kans, die eigenlijk niet eens een kans was. Het was meer geluk', keek Van Dijk in gesprek met Britse media terug op de snelle Atlético-goal.

Gesteund door de voorsprong kon de Spaanse formatie zich nog meer toeleggen op het verdedigen. 'Het is hun manier van spelen, met ook een stukje Spaans voetbal erbij. Je moet je er tegen wapenen. Ik denk dat we dat aardig hebben gedaan.'

Ondanks de achterstand liet Liverpool zich niet verleiden tot een ander spelletje. 'In de rust was de boodschap dat we moesten blijven voetballen', zei Van Dijk. 'We hadden wel meestal de bal maar konden helaas geen grote kansen creëren. We hebben nog negentig minuten om het recht te zetten.'