Van Dijk geeft criticasters gelijk, verklaart minder seizoen en doet belofte

Reacties

Hoe het ook afloopt, seizoen 2022/23 zal niet de geschiedenisboeken ingaan als het seizoen van Virgil van Dijk en Liverpool. Vorig jaar waren The Reds tot het einde in de race voor alle prijzen, nu is allang duidelijk dat het een seizoen zonder prijs zal worden.

Van Dijk geeft criticasters gelijk, verklaart minder seizoen en doet belofte
© Pro Shots

Dat levert kritiek op, en ook Van Dijk wordt daarbij niet ontzien. Waar de commentaren over de Bredanaar jarenlang enkel lovend waren, is er nu hier en daar kritiek. In een zelfkritisch interview met The Times heeft Van Dijk toegegeven dat hij zich daar ook wel in kan vinden. 'Niemand is immuun voor kritiek. Wie dat zegt, die liegt. En als die er is, en je weet dat het terecht is, kun je alleen maar je hoofd omlaag doen en zorgen dat je het beter doet.'

Van Dijk steekt de hand in eigen boezem. 'Ik weet dat mijn prestaties zijn zoals die van het team: wisselvallig. Ik weet dat er naar me gekeken wordt, dat ik de afgelopen vijf jaar een hoog niveau als norm heb gesteld en dat het normaal is dat er dan kritiek is. Ik kan me er alleen maar voor afsluiten en me erop richten om het beter te doen in bepaalde situaties.' De aanvoerder van Oranje heeft ook wel een idee hoe het kan dat zijn spel dit seizoen niet altijd van topkwaliteit is.

'Ik heb gewoon te veel gespeeld', vertelde Van Dijk in maart al. 'Ik doe wat ik kan om te spelen, en daar betaal ik de tol voor. Ik ben ook geen robot. Het WK spelen, dan een week rust en meteen terugkomen, dat was misschien niet de beste beslissing. Ik heb de laatste vijf jaar, behalve in mijn blessurejaar (seizoen 2020/21, red.) elke drie of vier dagen heel constant gespeeld. Daar wil ik naar terug, en ik maak me er geen zorgen om dat me dat zal lukken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.