Van Dijk en Wijnaldum: van vraagje Klopp tot schitterende prijzen

Reacties

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum als sleutelfiguren in het elftal maakte Liverpool vorig seizoen een jaar door om nooit te vergeten. De Premier League-titel bleef buiten bereik, maar de club schreef geschiedenis door opnieuw de Champions League te winnen. Van Dijk en Wijnaldum beleven hoogtijdagen in Engeland.

Van Dijk en Wijnaldum: van vraagje Klopp tot schitterende prijzen

Naast de belangrijkste prijs in clubverband kreeg Van Dijk eind vorige maand ook individuele erkenning als UEFA-Speler van het Jaar. Voor Wijnaldum was die onderscheiding allerminst een verrassing meer. Hij voorzag bij Van Dijks komst naar Anfield al dat zijn landgenoot een immense impact zou hebben.

Sterker nog: Wijnaldum speelde een rol bij de transfer van de verdediger. 'Op een dag zei Jürgen Klopp dat hij me iets wilde vragen over een speler. Ik wist niet om wie het zou gaan, maar dat bleek dus Virgil te zijn. Ik heb de trainer gezegd dat Virgil onze verdediging meteen sterker zou maken. Dat heeft hij waargemaakt', zegt Wijnaldum in een interview in de nieuwe Voetbal International.

'Al met al is zijn carrière heel bijzonder. Virgil is een laatbloeier. Ik was al fan van hem voordat hij naar Liverpool kwam. Via Jeffrey Bruma, een gemeenschappelijke vriend van ons, kende ik hem al persoonlijk. En bij Oranje kwamen we elkaar op een gegeven moment tegen. Dan is het prachtig als je ook bij een topclub samen komt te spelen.'

Na het historische vorige seizoen begint Liverpool volgende week aan een nieuwe editie van het Champions League-toernooi. Inmiddels weten Wijnaldum en Van Dijk hoe het voelt om met een belangrijke prijs in handen te staan. 'En hoe moeilijk het is iets te winnen', benadrukt de middenvelder.

'Als je ziet welke topspelers de Champions League nog nooit hebben gewonnen en hoeveel goede teams je moet verslaan… terwijl de vorm van de dag bepaalt of dat lukt.'

In de nieuwe VI en op VI PRO lees je het complete verhaal met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, waarin ze ook ingaan op de wederopstanding van Oranje en het leiderschap van Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.