Van Dijk en Firmino bezorgen Liverpool welkome opsteker richting duel met Real

Reacties

Virgil van Dijk en Roberto Firmino hebben manager Jürgen Klopp donderdagmiddag goed nieuws bezorgd. Het tweetal liet zich weer zien op het trainingsveld. Dat is zeer welkom voor Liverpool, dat met een volle ziekenboeg kampt.

Van Dijk en Firmino bezorgen Liverpool welkome opsteker richting duel met Real
© Pro Shots

Van Dijk en Firmino behoorden tot een grotere groep dragende krachten die al een tijdje aan de kant staan. Klopp moet ook Luis Díaz en Diogo Jota waarschijnlijk nog tot het einde van deze maand missen, middenvelder Arthur is al sinds oktober uit de roulatie door een bovenbeenblessure en deze week meldde ook verdediger Ibrahima Konaté zich in de lappenmand.

De kans is aanwezig dat Konaté niet op tijd is hersteld voor het eerste Champions League-treffen van op 21 februari met Real Madrid. Dat Van Dijk na zijn hamstringblessure nu weer een training heeft afgewerkt, is in dat opzicht een welkome opsteker voor Klopp. In dat geval zou de Duitse manager met de Oranje-international en Joël Matip zijn vaste verdedigingsduo weer terug hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de terugkeer van Firmino op het trainingsveld nemen ook de opties voorin weer toe. De spoeling is in die linie ook dun door de blessures van Díaz en Jota. Mede daardoor besloot Liverpool in januari voor PSV'er Cody Gakpo te gaan. De laatste weken vormde de miljoenenaankoop de voorhoede met Darwin Núñez en Mohamed Salah, al miste de Uruguyaan ook twee duels door een blessure.

Wanneer Van Dijk en Firmino hun rentree kunnen maken, is nog even afwachten. Volgens Liverpool Echo komt het competitieduel van komende zaterdag met Wolverhampton Wanderers nog te vroeg, de Merseyside Derby tegen Everton op maandag 13 februari is realistischer. Acht dagen later komt Real naar Anfield voor het heenduel in de achtste finale van de Champions League.

Za 4 feb. 2023

Ma 13 feb. 2023

Za 18 feb. 2023

Di 21 feb. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.