Van Dijk blaast concurrentie weg bij peiling voor Speler van het Jaar

Reacties

Op basis van een peiling van Sky Sports lijkt Virgil van Dijk de favoriet om later dit voorjaar te worden uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland.

Van Dijk blaast concurrentie weg bij peiling voor Speler van het Jaar

De verdediger van Liverpool sleepte liefst 59 procent van de ruim 48.000 stemmen binnen. Sergio Agüero en Raheem Sterling, beiden van Manchester City, volgen met ieder dertien procent op zeer gepaste afstand. De andere kandidaten die Sky Sports voordroeg kwamen hooguit tot vier procent.

Heel verrassend is de uitkomst van de poll niet: Van Dijk wordt al maanden met complimenten overladen en leidt ook bij de bookmakers de dans aangaande de Speler van het Jaar-verkiezing.

Er zijn overigens twee belangrijke onderscheidingen in Engeland: de PFA Players' Player of the Year wordt gezien als de meest prestigieuze award, omdat die wordt toegekend op basis van stemmen van collega-profs. Ook de Engelse pers kiest een Speler van het Jaar.

In april worden de kandidaten voor de PFA Players' Player of the Year bekendgemaakt. De laatste Nederlandse winnaar was Robin van Persie, in 2012. Ook Dennis Bergkamp (1998) en Ruud van Nistelrooy (2002) werden ooit onderscheiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.