Van Dijk belangrijk voor Liverpool bij krappe zege op Crystal Palace

Reacties

Liverpool heeft zondagmiddag een krappe zege geboekt op Crystal Palace. Mede dankzij een rake kopbal van Virgil van Dijk vertrok de ploeg van manager Jürgen Klopp met een driepunter van Selhurst Park.

Van Dijk belangrijk voor Liverpool bij krappe zege op Crystal Palace
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Voor Liverpool was linksback Andy Robertson andermaal goud waard. De Schot nam de corner waaruit Van Dijk raak kopte (zie onder) en zorgde ruim twintig minuten daarna voor zijn tweede assist van de middag. Nadat Robertson ongehinderd in mocht dribbelen, vond hij de volledig vrijstaande Alex Oxlade-Chamberlain bij de tweede paal. Na een goede aanname werkte de Engels international de bal beheerst achter Palace-keeper Vicente Guaita. Voor Robertson was het zijn 42ste assist in de Premier League sinds het seizoen 2017/18. 

Palace kwam tien minuten in de tweede helft terug in de wedstrijd. Na prima voorbereidend werk van Jean-Philippe Mateta hoefde Odsonne Édouard de bal in een leeg doel enkel binnen te tikken. Met nog een half uur op de klok loerde de thuisploeg naar het geschikte moment om toe te slaan. Dat moment kwam er bijna via Jeffrey Schlupp, maar zijn inzet ging naast het doel. Kort voor het laatste fluitsignaal bepaalde Fabinho vanaf de stip, nadat de VAR arbiter Kevin Friend adviseerde, de eindstand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal
Arsenal
0 - 0
Burnley
Burnley

In het Emirates Stadium nam Burnley brutaal het initiatief en dat leidde in de openingsfase van de wedstrijd bijna tot een verrassende voorsprong. Dwight McNeill probeerde Aaron Ramsdale van grote afstand te verschalken, maar de Arsenal-doelman verwerkte zijn inzet met een fraaie redding tot corner. Het eerste gevaar van de thuisploeg was er na twintig minuten. Martin Ødegaard pikte een afgeslagen bal op in het strafschopgebied van Burnley, maar vond keeper Nick Pope op zijn weg. Kort daarop was het opnieuw Pope die een antwoord had op Ødegaard door diens vrije trap te pareren.

In dezelfde fase mocht Burnley-middenvelder Ashley Westwood van geluk spreken dat scheidsrechter David Coote hem niet wegstuurde met een rode kaart. Een te late Westwood ging vol op het been van Kieran Tierney staan, maar kreeg slechts geel voor zijn charge. Arsenal had na de pauze het betere van het spel en kreeg via Emile Smith Rowe een grote mogelijkheid om de score te openen, maar wederom lag Pope prima in de weg.

Nog geen vijf minuten daarna moest Alexandre Lacazette de ban breken, maar liet dat na. De Franse spits had alle tijd om aan te leggen in het strafschopgebied, maar faalde door naast te schieten. Arsenal-manager Mikel Arteta wisselde pas voor het eerste in de 77ste minuut: Eddie Nketiah verving Smith Rowe, maar gescoord werd er niet meer.f

Leicester City
Leicester City
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Leicester en Brighton maakten er in de eerste fase van het duel een open strijd van. Nadat James Maddison Brighton-keeper Robert Sánchez zonder succes testte, mislukte de doelpoging van Pascal Gross volledig. Nadat Maddison na een half uur met een vrije trap opnieuw dicht bij de eerste treffer van de wedstrijd was, moest Leicester tot na de pauze wachten om te kunnen juichen toen Patson Daka goed oplette bij een rebound. De poging van de 23-jarige Zambiaan verschalkte Sánchez, die heel het duel veel meer te doen had dan collega Kasper Schmeichel.

Daar kwam verandering toen Danny Welbeck het veld in kwam als vervanger van Steven Alzate. Na een uur kopte Welbeck vanuit een lastige positie knap op het Leicester-doel, al was zijn poging een prooi voor Schmeichel. De Deense doelman had ekele minuten daarna geen antwoord op een nieuwe poging met het hoofd van Welbeck. Na een prima voorzet van Neal Maupay liet Welbeck Schmeichel kansloos.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
7
West Ham United
38
16
8
14
60-51
+9
56
8
Leicester City
38
14
10
14
62-59
+3
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.