Van Dijk baalt: 'Núñez moet weten dat dit kan gebeuren'

Reacties

Virgil van Dijk hoopt dat Darwin Núñez zich snel kan aanpassen aan de manier waarop hij wordt aangepakt in de Premier League. De Liverpool-verdediger neemt het wel op voor de Uruguayaanse spits na diens rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace.

Van Dijk baalt: 'Núñez moet weten dat dit kan gebeuren'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Núñez werd op Anfield continu in de gaten gehouden door Joachim Andersen. De voormalige centrumverdediger van FC Twente speelde hard en probeerde de Liverpool-aanwinst uit zijn spel te halen door ook het contact te zoeken als de bal niet in de buurt was. Dat lukte. Núñez liet zich gaan en kreeg in de 57ste minuut direct rood voor het uitdelen van een kopstoot.

'Natuurlijk is hij teleurgesteld, waarschijnlijk ook in zichzelf', vertelde Van Dijk tegenover The Liverpool Echo. 'Maar hij is nog lerende en het is vanzelfsprekend dat we hem steunen. We zullen hem altijd blijven steunen en hij weet dat zoiets niet nog eens kan gebeuren. Hopelijk blijft het hierbij', zei de Oranje-international.

Van Dijk vond dat Núñez in de spiegel moest kijken en maakte geen woord vuil aan het provoceren van Andersen. 'Hij moet zichzelf beter onder controle houden, zeker weten. Hij moet weten dat dit (provoceren, red.) kan gebeuren. Zeker in de Premier League. Zoals ik al zei is Darwin zich nog aan het ontwikkelen. Hopelijk gebeurt dit nooit meer.'

Met tien man poetste Liverpool nog wel een achterstand weg tegen The Eagles. Na de gelijkmaker van Luis Díaz drong de ploeg van Jürgen Klopp nadrukkelijk aan, jagend op het winnende doelpunt. Van Dijk: 'Met tien man speelden we geweldig. Het lukte ons om ze nog onder druk te zetten. We namen veel risico. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen.' Liverpool verspeelde in de eerste speelronde ook al punten door met 2-2 gelijk te spelen op bezoek bij Fulham. Maandag wacht op Old Trafford een clash met het dolende Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.