Van der Water: 'Dat WhatsAppje, ja, dat had ik anders moeten doen'

Reacties

In zijn interview in de Voetbal Internationel van deze week blikt Silvester van der Water nog eens terug op het veelbesproken incident in september.

Van der Water: 'Dat WhatsAppje, ja, dat had ik anders moeten doen'
© Pro Shots

De 24-jarige aanvaller had bij de openingswedstrijd van het seizoen de pannen van het dak gespeeld tegen ADO Den Haag, maar een week later kreeg hij een bittere teleurstelling te verwerken: zijn droomtransfer naar Amerika leek af te ketsen. Heracles hield vast aan een hoge vraagprijs en ging niet in op de pogingen van Orlando City om de prijs te drukken.

Overmand door frustraties meldde Van der Water zich via een WhatsApp-berichtje aan trainer Frank Wormuth ’s avonds af voor de uitwedstrijd tegen Willem II van de volgende middag. De trainer was verbijsterd, technisch directeur Tim Gilissen sprak van werkweigering. Eenmaal afgekoeld realiseerde Van der Water zich dat hij fout zat en bood hij zijn excuses aan. Hij kreeg een flinke boete en werd vervolgens weer in genade aangenomen.

'Gelukkig is het snel weer goed gekomen', reageert Van der Water. 'Ik heb met iedereen bij Heracles weer een goede band, al zijn er nog wel supporters die me – grof gezegd – uitkotsen. Maar ik ben ook maar een mens. Ik snapte dat mensen boos waren, maar zij kenden mijn kant van het verhaal ook niet. Maar goed, als zoiets nu opnieuw zou gebeuren, zou ik het wel anders doen. Af en toe denk ik er nog wel aan terug en besef ik hoe het óók had gekund. Dat WhatsAppje, ja, dat had ik anders moeten doen. Dat was natuurlijk iets wat niet kon. Gelukkig was de situatie al redelijk opgelost.'

'De jongens wisten wel: Oké, dat was een fout, maar ze accepteerden het daarna wel. Ze hadden me gewoon nodig, want ik was de enige rechtsbuiten. Het heeft me heel wat gedoe opgeleverd en daarna heb ik helaas ook nog wat tegenslagen gehad met blessures. Het was niet echt een heerlijke eerste seizoenshelft voor mij, maar ik blijf nu gewoon knallen en plezier maken bij Heracles. Ik werk keihard voor het team en gelukkig hebben we de afgelopen maanden meer gewonnen.'

Lees in de Voetbal International van deze week of op VI PRO het volledige interview met Silvester van der Water.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.