Van der Velde over adviseursrol: 'Ik wil niet aan een dood paard trekken'

Reacties

De spanning rond SC Heerenveen loopt op. De clubleiding, met gedelegeerd bestuurder Cees Roozemond als vooruitgeschoven pion, wil de touwtjes bij de Friese club in handen houden, maar buiten het Abe Lenstra Stadion hebben de (ex-)trainers Foppe de Haan en Gertjan Verbeek en de voormalige bestuurders Riemer van der Velde, Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Tjisse Wallendal zich verenigd.

Van der Velde over adviseursrol: 'Ik wil niet aan een dood paard trekken'

Zij hebben een plan van aanpak opgesteld dat Heerenveen toekomstbestendig moet maken, maar de clubleiding ziet het niet zitten hen een directe stem te geven in de toekomst van de club.

Roozemond liet onlangs in dit blad weten dat hij slechts een adviseursrol ziet weggelegd voor Van der Velde. De 78-jarige erevoorzitter is echter niet van plan Cees Roozemond en consorten vrijblijvend te gaan souffleren. 'Dat is aan een dood paard trekken, dat wil ik niet', reageert hij. 'Ik wil er echt weer geloof in hebben en het met zijn allen doen. Vooropgesteld: we willen niet in kampen denken, we willen maar in één kamp denken en dat is het kamp SC Heerenveen. We hebben er alle hoop op dat we dat met z'n allen gaan doen. Maar we benadrukken wel onze zorg over de ingezette richting van deze leiding, die moet in onze ogen herzien worden.'

De clubmannen rond Riemer van der Velde willen denktanks oprichten die zich gaan bezighouden met de sportieve, financiële en commerciële toekomst van Heerenveen. Van daaruit moet een toekomstplan ontstaan en een nieuwe leiding geformeerd worden. Dat idee vindt echter geen gehoor bij de huidige machthebbers. Roozemond zette eind vorig jaar de omwenteling in het Abe Lenstra Stadion in gang als voorzitter van het Stichtingsbestuur en schoof daarna in razend tempo door naar zijn huidige rol van tijdelijk bestuurder. Die functie vervalt in principe per 1 maart, maar het heeft er alle schijn van dat Roozemond van plan is langer te blijven zitten.

Van der Velde: 'Die geluiden vangen wij ook op en daar maken we ons zorgen over. Eerst de bemanning benoemen, zonder dat er een plan komt waar iedereen rond de club zich goed bij voelt. Dat is al drie keer eerder gebeurd bij SC Heerenveen en dat is drie keer fout gegaan. We willen niet achterom kijken, want in het verleden zijn er door iedereen fouten gemaakt en dingen goed gedaan, maar we moeten wel leren van die geschiedenis. We zijn alleen bang dat dat niet gebeurt en willen de huidige leiding op het hart drukken daar goed over na te denken.'

In de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO een reportage over de woelige week van SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.