Van der Vaart zorgde voor ommekeer: 'Twee uur later knuffelden we elkaar'

Reacties
Van der Vaart zorgde voor ommekeer: 'Twee uur later knuffelden we elkaar'
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Esbjerg fB kende een meer dan memorabel seizoen. In een documentaire komt het wel en wee aan bod, met daarbij ook een rol voor Rafael van der Vaart.

De problemen met de (snel vertrokken) trainer Peter Hyballa en een spelersbrief vol verwijten hadden gezorgd voor een giftige stemming bij de Deense club. Speler Emil Holten herinnert zich hoe Van der Vaart zorgde voor de kentering.

De oud-international, die als assistent probeerde de stemming en de prestaties te verbeteren, kwam met het voorstel de stad in te gaan. 'Het was op een maandag, dus totaal ongehoord in onze wereld', vertelt Holten in de documentaire Esbjerg fB: love it of leave it. 'De eerste twee uur vermaakte iedereen zich, maar daarna stopte de muziek om met elkaar te praten.'

Het werkte verhelderend. 'We keken elkaar in de ogen en zeiden wat we van elkaar dachten. Dat was niet mooi. We hebben ons hart gelucht. Het was moeilijk en niet leuk', keek Holten terug. 'Twee uur later waren we allemaal dronken en knuffelden we elkaar. Sindsdien was het heel anders om naar de club te komen. Het heeft ons sterker gemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Esbjerg fB
Meer over Esbjerg fB
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.