Van der Vaart zet per direct punt achter actieve loopbaan

Reacties

Rafael van der Vaart heeft per direct een punt achter zijn actieve loopbaan gezet. De 35-jarige aanvallende middenvelder was al van plan ná dit seizoen af te zwaaien, maar heeft zijn voetbalpensioen nu met een paar maanden vervroegd.

Van der Vaart zet per direct punt achter actieve loopbaan

Van der Vaart speelde sinds het begin van dit seizoen voor Esbjerg fB, maar daar had hij een bijrol, zoals hij die vorig seizoen ook al had bij FC Midtjylland. Bij de ploeg van de Nederlandse trainer John Lammers mocht Van der Vaart dit seizoen pas drie keer invallen, in die duels speelde hij bij elkaar nauwelijks zestig minuten. Nu heeft hij besloten om per direct af te zwaaien, mede omdat hij onlangs een blessure heeft opgelopen. Eerder liet hij al weten dat dit zijn laatste seizoen als prof was.

Van der Vaart doorliep de jeugdopleiding van Ajax, de club waarvoor hij op 19 april 2000 debuteerde tegen FC Den Bosch. In vijf seizoenen Ajax groeide hij uit tot publiekslieveling en aanvoerder, in 2003 won hij zelfs de prestigieuze Golden Boy-award voor grootste talent ter wereld, voordat hij naar Hamburger SV vertrok. Via Real Madrid, Tottenham Hotspur, weer HSV en Real Betis belandde hij in 2016 in Denemarken.

Rondom het Nations League-duel met Duitsland kreeg Van der Vaart op 13 oktober ook zijn officiële afscheid van het Nederlands elftal. Hij speelde in totaal 109 interlands voor Oranje, waarin hij 25 keer trefzeker was. Hij maakte zijn debuut op 6 oktober 2001 tegen Andorra, later speelde hij met het Nederlands elftal op de EK's van 2004, 2008 en 2012 én op de WK's van 2006 en 2010. Op dat laatstgenoemde toernooi verloor hij met Oranje de finale van Spanje. Zijn laatste interland speelde Van der Vaart op 19 november 2013 tegen Colombia.

In onderstaand artikel geeft Van der Vaart meer uitleg over zijn beslissing.

Rondom zijn uitzwaaiduel bij Oranje spraken we Rafael van der Vaart al over zijn naderende afscheid.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.