Van der Vaart niet onder de indruk van Liverpool-trio: 'Hele normale spelers'

Reacties

Rafael van der Vaart denkt niet dat Ajax heel bang hoeft te zijn voor Liverpool. De oud-Ajacied blikte maandagavond vooruit op het Champions League-duel op Anfield.

Van der Vaart niet onder de indruk van Liverpool-trio: 'Hele normale spelers'
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

Aan tafel bij Ziggo Sport-programma Rondo werd Van der Vaart gevraagd naar zijn mening over de kracht van Liverpool. The Reds beleven een moeizame seizoenstart met de 4-1 nederlaag van vorige week tegen Napoli als dieptepunt. Jürgen Klopp noemde het zelfs de slechtste wedstrijd onder zijn leiding.

Na het zien van de beelden uit Napels concludeerde Van der Vaart: 'Ik denk dat wij een beetje verblind zijn geraakt. We denken ineens dat Jordan Henderson een waanzinnige speler is. Dat is gewoon een hele normale spelers. James Milner is ook een hele normale speler. Joe Gomez is ook een hele normale speler', somde de oud-middenvelder op.

'Virgil van Dijk is wel top, die rechtsback en linksback zijn ook goed. Maar als het allemaal niet helemaal loopt en die aanvallers hebben niet hun dag, dan is het gewoon een hele middelmatige ploeg, vind ik', aldus Van der Vaart, die namens onder meer Ajax in totaal 37 keer uitkwam in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Toch is de voormalig Ajacied er niet helemaal gerust op. 'Het enige waar ik bang voor ben bij Ajax is: als Luis Díaz en Mohamed Salah wél hun dag hebben, dan hebben we een probleem. Dan gaat Ajax nooit winnen. Zeker niet op Anfield, daar zijn Daley Blind en Devyne Rensch denk ik niet goed genoeg voor.'

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.