Van der Vaart neemt met Deense landstitel afscheid van Midtjylland

Reacties

FC Midtjylland is maandag voor de tweede keer in de geschiedenis kampioen van Denemarken geworden. Zonder Rafael van der Vaart won de ploeg van Jess Thorup in de laatste speelronde van de kampioenspoule met 1-0 van Horsens, waarna de champagne ontkurkt kon worden.

Van der Vaart neemt met Deense landstitel afscheid van Midtjylland

Het aandeel van Van der Vaart in het succes van Midtjylland is minimaal. De 35-jarige Nederlander speelde dit seizoen maar zes minuten in de Superligaen, verdeeld over twee invalbeurten, en zat sinds begin maart al niet meer bij de wedstrijdselectie. Het contract van Van der Vaart loopt af en de middenvelder gaat op zoek naar iets nieuws. Telstar zou hem graag willen inlijven, maar Esbjerg fB (waar Ted van Leeuwen technisch directeur is) zou de beste papieren hebben.

Ook maandag was Van der Vaart dus niet van de partij. Vanaf de tribune zag de 109-voudig international hoe Marc Dal Hende na een uur het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Overigens was Midtjylland zelfs bij een nederlaag kampioen geworden, aangezien enig overgebleven concurrent Brøndby IF met 1-1 gelijkspeelde tegen Aalborg BK en eindigt met vier punten minder dan Midtjylland.

Door het kampioenschap mag Midtjylland komend seizoen meedoen aan de tweede voorronde van de Champions League. Drie jaar geleden werd de ploeg voor het eerst kampioen van Denemarken: toen slaagde Midtjylland er niet in om via de voorrondes de groepsfase van het miljardenbal te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.