Barcelona presenteert Clásico-shirt, Van der Vaart laakt kansen voor Ünüvar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Barcelona presenteert Clásico-shirt, Van der Vaart laakt kansen voor Ünüvar
© Barcelona

Barcelona neemt het op 11 april in La Liga op tegen Real Madrid en speelt in deze Clásico in een speciaal shirt. Clubicoon Carles Puyol heeft het bijzondere tricot dinsdag onthuld. Een prachtig shirt, en voor het in financiële nood verkerende Barcelona weer een mooie mogelijkheid om de clubkas te spekken. 

'Van Naci Ünüvar wordt gezegd dat hij een goeie is, maar ik zie hem niet spelen in het eerste.'
• De Ajax-supporters verheugen zich al een tijdje op de doorbraak van Naci Ünüvar, maar Rafael van der Vaart vraagt zich af of dit ooit gaat gebeuren. Dat heeft niet eens zozeer met de kwaliteiten van de zeventienjarige aanvaller te maken, maar meer met de kansen die hij krijgt. Ünüvar speelde tot dusver pas één duel in het Amsterdamse vlaggenschip.

'Dan wordt er gezegd dat hij nog maar zeventien of achttien is. Nou, op die leeftijd speelden wij al in het eerste', stelt Van der Vaart in Helden. 'Terwijl Ajax juist spelers met een uitstekende techniek, die mensen vrij voor de goal kunnen zetten, hard nodig heeft. Het lijkt wel of zulke types veel minder de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. Dat is toch gek? In onze tijd was techniek de basis en daarmee groeiden wij op in Nederland. Als we naar een buitenlandse club gingen, blonken we op dat vlak ook meteen uit. Onze aannames, het passen en trappen; dat konden ze daar niet zoals wij dat konden.'

Ajax-talent Ünüvar werd veel geholpen door Ziyech: 'Ik ga hem zeker missen'

'Als mensen me alleen kennen van het voetbal, ben ik een van de meest gehate mensen van de wereld.'
Jordi Alba weet heel goed dat hij zichzelf niet geliefd maakt op het veld. 'Maar de mens Jordi is totaal anders dan de speler Jordi. De personen in mijn omgeving weten dat gelukkig ook.' (Movistar+)

© Pro Shots

• Het sneeuwt in Engeland en Sergio Reguilón vermaakt zich opperbest op het trainingscomplex van Tottenham Hotspur. 

• Vandaag is het niet alleen vanwege de sneeuwval en de bekerzege van maandagavond feest bij Tottenham Hotspur. José Mourinho trakteert: de manager is vandaag 58 jaar oud geworden. 

• Niet alleen bij Mourinho is taart te halen: ook Gian Piero Gasperini (63), Brendan Rodgers (48), Sebastian Giovinco (34), Alex Sandro (30) en Zakaria Bakkali (25) zijn een jaartje ouder geworden. Laten we hopen dat laatstgenoemde snel zijn oude vorm weet terug te vinden...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.