Van der Vaart kent geen twijfel: Xavi Simons is potentiële wereldtopper

Reacties

Rafael van der Vaart is ervan overtuigd dat Xavi Simons kan gaan uitgroeien tot een van de beste spelers van deze planeet. Volgens de voormalig international druipt bij de PSV'er de klasse eraf.

Van der Vaart kent geen twijfel: Xavi Simons is potentiële wereldtopper
© Pro Shots

PSV won zondagmiddag met 0-1 van RKC Waalwijk en Simons liet weer regelmatig zijn kwaliteiten zien. 'Het begint een beetje saai te worden dat het iedere week over hem gaat, maar het is wel lekker als je zo'n speler hebt', zei Van der Vaart zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal. Hij liet de beelden zien van het schot op de lat van Simons. 'Dit kunnen heel weinig spelers: in zo'n kleine ruimte: aannemen, draaien en de bal zo op de lat schieten.'

'Ik kijk naar het potentieel', vervolgde Van der Vaart. 'Hoe goed kan iemand worden in de toekomst? Bij Xavi Simons druipt alles waar ik enorm blij van word eraf.' De vervolgvraag aan Van der Vaart was of de negentienjarige Simons van wereldtop kan worden. 'Absoluut', kende de analist geen enkele twijfel.

Dat er mensen zijn die daaraan twijfelen, begrijpt Van der Vaart niet. 'Er lopen altijd wijsneuzen rond die zeggen: ja, leuk tegen RKC, maar tegen Sevilla heeft hij het niet laten zien. Geloof mij nou, over een paar jaar zeggen we allemaal: wat lekker dat we deze jongen voor het Nederlands elftal kunnen gebruiken.'

Onderstaande statistiek laat mooi zien dat Simons het behoorlijk op zijn heupen had tegen RKC. De aanvallende middenvelder van PSV staat na 24 competitiewedstrijden in dit seizoen op elf doelpunten en zes assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.