Van der Vaart: 'Ik wil weleens zien of Gavi en Pedri beter zijn dan Simons'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft zich andermaal lyrisch uitgelaten over Xavi Simons. De 109-voudig international van Oranje denkt dat de PSV-middenvelder zo mee zou kunnen bij Barcelona.

Van der Vaart: 'Ik wil weleens zien of Gavi en Pedri beter zijn dan Simons'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

In aanloop naar de bekerfinale tussen Ajax en PSV gaat Van der Vaart in gesprek met de NOS in op de kwaliteiten van Simons, dit seizoen de topscorer van de Eredivisie. Hij voorspelt de jongeling een grote toekomst, ook in Oranje: 

'Tegenwoordig is er een tendens dat trainers terughoudend zijn bij bijzondere spelers. Frenkie de Jong is ons laatste echte exceptionele talent geweest, maar dat is inmiddels een tijd geleden', ziet Van der Vaart. 'Koeman moet ervoor zorgen dat hij over een paar jaar de beslissende man is op een groot toernooi, en dat proces begint nu al. Ik weet hoe het vaak gaat. Als het er een periode niet uitkomt, zeggen we al snel: Zijn tijd komt nog wel. Nee, je moet op hem gaan bouwen, om vervolgens om hem heen te kunnen gaan bouwen', benadrukt Van der Vaart, die zelf ook als tiener doorbrak op het hoogste niveau.

'Ik geef die jongen misschien heel veel druk, maar hij jaagt, speelt geen verstoppertje en werkt zich het schompes. Daarnaast is hij technisch verfijnd en begrijpt hij het spel. In alle facetten is hij een geweldige speler. Dat moeten we in Nederland niet klein willen houden', vindt de veertigjarige oud-international, tegenwoordig werkzaam als analyticus.

'Bij Spanje spelen Gavi en Pedri ook als ze niet helemaal fit zijn, ook op grote toernooien. Die zijn 18 en 20. En dan zegt iedereen dat ze al veel beter zijn, maar dat wil ik nog weleens zien', zegt Van der Vaart. 'Ik denk dat Simons, net als Pedri en Gavi, zo meekan op het middenveld van Barcelona.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.