Frenkie de Jong begrijpt onvrede, Advocaat stelt voor dat Ajax knip trekt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Frenkie de Jong begrijpt onvrede, Advocaat stelt voor dat Ajax knip trekt

'Ik speel zelf ook liever in het weekend.' 
Frenkie de Jong begrijpt de onvrede bij clubs en supporters over het verplaatsen van de voorlaatste speelronde in de Eredivisie naar woensdag 15 mei, maar weet ook dat er niet heel veel meer mogelijkheden waren. 'Onze wedstrijd moest sowieso verplaatst worden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Misschien is het handig als Ajax wat geld geeft aan de andere clubs. Ze verdienen zo veel... Misschien krijgen ze clubs dan wel mee.' 
• Ook Dick Advocaat heeft begrip voor het gemopper van de Eredivisie-clubs en kwam op zijn persconferentie van vrijdag met een oplossing, om wat onvrede weg te nemen. (Algemeen Dagblad)

• Arsenal had donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League opvallend weinig moeite met Napoli. Nacho Monreal zag dan ook geen reden om op het veld te blijven staan, toen hij na ongeveer een uur spelen opeens last kreeg van hoge nood. Vijf minuten na zijn vertrek keerde hij weer terug op het veld. Aan de tussenstand was in die periode niets veranderd: Arsenal won met 0-1 en bereikte de halve finales van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik keek voor mijn transfer naar Bayern München al heel vaak naar video's van Arjen Robben. Hij is echt ongelooflijk. Ik hoop dat hij nog een paar keer kan meedoen, voordat hij de club in de zomer verlaat.' 
• Het Canadese toptalent Alphonso Davies woont nu bijna vier maanden in Duitsland en steekt vooral veel op van ploeggenoot Arjen Robben. (Sport1)

• Fiorentina heeft anderhalf miljoen euro gedoneerd aan de familie van Davide Astori, na de tragische dood van de verdediger vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Italiaanse club. Astori overleed in maart 2018 in zijn slaap, in de voorbereiding van Fiorentina's competitiewedstrijd tegen Udinese. 

Rafael van der Vaart mag dan zijn pijlen op andere zaken hebben gericht, de gewezen Oranje-international is niet vergeten waar zijn fraaie carrière precies negentien jaar geleden begon.

Stijn Schaars nam precies tien jaar geleden als aanvoerder van AZ de schaal in ontvangst. De Alkmaarse club haalt maar al te graag die herinnering op. 

'Louis van Gaal had de boodschap wel begrepen. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig. Kijk, ook Louis kan weleens twijfels hebben.'
• Voor Dirk Scheringa is de titel die AZ tien jaar geleden veroverde allerminst op de achtergrond geraakt. De toenmalige voorzitter wordt er dagelijks aan herinnerd, bijvoorbeeld door het horloge dat Louis van Gaal bij zijn vertrek uit Alkmaar gaf. De gewezen DSB-bankier droeg er naar eigen zeggen ook zijn tactische steentje aan bij. In september 2008 ging hij na de 3-0 nederlaag tegen ADO de AZ-kleedkamer in en vertelde Van Gaal dat het tactisch anders moest. '"Hmm", bromde hij. In de dagen erna testte Louis acht verschillende systemen uit. De volgende wedstrijd, thuis tegen PSV, wonnen we met 1-0. Toen ging het lopen.' (Noordhollands Dagblad)

• Op de dag af is het dertig jaar geleden dat Diego Maradona zijn legendarische warming-up deed voor de wedstrijd Bayern München - Napoli. Nog even genieten van Deus.

• De Europa League-ontmoeting Chelsea – Slavia Praag bracht ook twee look-a-likes binnen de lijnen. Want David Luiz en Alex Kral hebben best veel van elkaar weg, zo bewees ook de Instagram-post na afloop van het Europese treffen.

• Over Louis van Gaal gesproken, zal de Nederlander soms nog terugdenken aan zijn samenwerking met Rivaldo? De Braziliaanse aanvaller, die vandaag 47 jaar is geworden, lag in Barcelona in de clinch met de kritische Van Gaal. Volgens de Braziliaan was het kinnesinne, zo legde hij in 2002 uit: 'Hij is jaloers dat ik het toernooi gewonnen heb waarvoor hij zich niet eens heeft gekwalificeerd. Ik heb medelijden met Van Gaal en ik begrijp waarom hij zo boos is. Zelfs met alle sterren van het Nederlands elftal kon hij het WK niet bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.