Van der Vaart 'helemaal wild' van Malen: 'Hij kan wereldtop worden'

Reacties

Rafael van der Vaart denkt dat het plafond van Donyell Malen erg hoog ligt. In de ogen van de 109-voudige Oranje-international heeft de aanvaller van Borussia Dortmund 'alles'.

Van der Vaart 'helemaal wild' van Malen: 'Hij kan wereldtop worden'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

'Hij begon moeizaam bij Dortmund, daarom speelde hij ook niet altijd. Ik denk dat hij zijn draai nu wel gevonden heeft', aldus Van der Vaart in zijn analyse voor Ziggo Sport voor het Champions League-treffen tussen Ajax en Dortmund.

Van der Vaart is niet verrast dat Malen zich heeft herpakt. 'Hij is ongelooflijk snel en wendbaar. Qua potentie denk ik: dit gaat een van de beste spitsen ter wereld worden. Daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat hij alles heeft. Hij mist nog wel kansjes die Erling Haaland wel maakt.'

De voormalige PSV'er krijgt ook lof voor zijn carrièreplanning. 'Dortmund was de beste stap die hij kon maken. Het is wel top, maar niet de absolute top. Hiervandaan kun je door naar Real Madrid en Barcelona. Ik ben helemaal wild van hem.'

Malen wacht nog op zijn eerste Bundesliga-goal, maar scoorde in de Champions League al wel, in het duel met Sporting Portugal (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.