Van der Vaart bevestigt flirt met oude club: 'Gevraagd om Hyballa te helpen'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft wel oren naar een terugkeer bij Esbjerg fB. Bij de Deense club rommelt het sinds de aanstelling van Peter Hyballa. 'Het lijkt me geweldig om tussen die gasten te staan.'

Van der Vaart bevestigt flirt met oude club: 'Gevraagd om Hyballa te helpen'

De spelers van Esbjerg hebben moeite met de benadering van de Duitse oefenmeester, die bekend staat om zijn directe aanpak. Met een brandbrief zegde de selectie zelfs het vertrouwen in Hyballa op, maar voorzitter Paul Conway wil niets weten van een voortijdig afscheid.

Om de binnenbrand te blussen, heeft de directie van de Deense club Van der Vaart benaderd voor een rentree. 'Ze hebben mij gevraagd om daar weer een beetje rust en plezier te creëren en Peter (Hyballa, red.) te helpen', bevestigt de 109-voudig international tegenover Ziggo Sport.

Van der Vaart noemt de situatie bij Esbjerg 'een beetje rommelig'. 'Ik vind Peter een geweldige trainer. Door zijn manier van denken, hoe enthousiast hij is. Alleen zijn manier van communiceren komt daar hard aan. 21 spelers hebben getekend, waaronder ook spelers die gewoon aanvoerder zijn gemaakt en worden opgesteld. Dat is een beetje Deens, achter de meute aanlopen.'

Hyballa heeft op tactisch gebied geen hulp nodig, zo oordeelt Van der Vaart. 'Maar het lijkt me geweldig om tussen die gasten in te staan. Een beetje meedoen, met de jonge spelers bezig zijn. Ik ben er toch. Zoals ik altijd al zeg, mijn hele leven is een grote vakantie. Dat kan ik net zo goed daar doen', besluit de analist met een knipoog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.