Van der Sar spreekt zich uit: Ajax neemt afstand van Super League

Reacties

Ajax steunt de UEFA bij het verzet tegen de European Super League. De Amsterdammers hebben in een statement duidelijk gemaakt achter de plannen voor de nieuwe Champions League-opzet te staan.

Van der Sar spreekt zich uit: Ajax neemt afstand van Super League
© Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar geeft uitleg: 'Ajax was compleet verrast en is teleurgesteld over het aankondigen van de Super League. Wij steunen de nieuwe opzet die is voorgesteld door de UEFA en die maandag ook is aangenomen.' Hij doelt daarbij op de Horizon 24-plannen voor de Champions League. Die opzet houdt onder meer in dat er vanaf 2024 in de eerste helft van het Champions League-seizoen 36 in plaats van 32 deelnemende teams zijn en dat clubs minstens tien groepsduels spelen.

Van der Sar gaat verder: 'Vanuit mijn rol bij de ECA ben ik al een paar jaar betrokken bij discussies over nieuwe formats voor de UEFA-clubcompetities. In het verleden werkte Ajax met de ECV en de KNVB samen om een paar veranderingen door te voeren, bijvoorbeeld om deelname aan de Champions League voor clubs toegankelijker te maken.'

'We dachten dat we een oplossingen gevonden hadden met het zogeheten Zwitserse model, met meer internationale competities voor meer clubs. We zijn erg teleurgesteld met de plotselinge en late ommekeer waar een aantal directeuren van internationale topclubs voor gezorgd heeft dit weekend. Het resultaat is dat een onzekere periode de toekomst van het Europese voetbal bedreigt', aldus de Ajax-directeur.

Vanaf het seizoen 2021/22 is er een extra UEFA-competitie, waar Van der Sar dus op doelt. De Conference League is dan de derde clubcompetitie, onder de Champions League en Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.