Van der Sar pakt penalty bij rentree onder de lat

Edwin van der Sar (45) heeft zich bij zijn rentree onder de lat namens VV Noordwijk tegen Jodan Boys laten gelden door een strafschop te pakken. Ondanks deze redding speelde Noordwijk gelijk: 1-1.

Noordwijk had Van der Sar bereid gevonden zijn handschoenen weer aan te trekken, na het geblesseerd raken van eerste doelman Mustafa Amerzine. Het was voor Van der Sar zijn eerste officiële wedstrijd sinds het seizoen 2010/11, toen hij na de met Manchester United verloren Champions League-finale tegen Barcelona zijn carrière beëindigde.

In de eerste helft waren alle ogen op Van der Sar gericht toen Jodan Boys bij een 0-0 stand een strafschop kreeg. Net als in de Champions League-finale tegen Chelsea in 2008, toen Van der Sar Nicolas Anelka op het verkeerde been zette, verwarde de keeper de strafschopnemer door in de ene hoek te wijzen en in de andere hoek te duiken. De weinig overtuigende inzet van Jorn van Lunteren werd zo gekeerd.

Zeventien minuten voor tijd werd Van der Sar alsnog gepasseerd door Mo Bellahcen: 0-1. Jaap van Duijn maakte diep in de extra tijd gelijk met een vrije trap: 1-1. Zo hield Noordwijk toch een punt over aan de terugkeer van Van der Sar tegen Jodan Boys.