Van der Luer en García de la Vega maandag tegenover elkaar

Reacties

De arbitragezaak tussen Eric van der Luer en Roda JC Kerkrade dient maandagavond in Zeist. De oud-speler van de Kerkraadse club, die al de hele maand thuiszit vanwege een contractgeschil met Mauricio García de la Vega, wil zijn werkzaamheden in de opleiding per direct hervatten.

Van der Luer en García de la Vega maandag tegenover elkaar

De Mexicaanse zakenman heeft van de KNVB nog geen toestemming gekregen voor zijn overname van Roda JC, maar dat weerhoudt hem er niet van om de club al volledig naar zijn hand te willen zetten. Zo ziet hij geen rol meer weggelegd voor Van der Luer, over wie hij veel negatieve verhalen zou hebben gehoord en die zich ook naar hemzelf niet altijd correct zou hebben opgesteld.

De Maastrichtenaar herkent zich niet in de verhalen. Hij voelt zich onheus behandeld door García de la Vega. Die bood Van der Luer een nieuw contract aan, maar dan moest de trainer van Roda JC Onder-21, Onder-19 en Onder-17, hoofd opleiding bovenbouw en scout wel een derde van zijn salaris inleveren. Hij zou maandelijks een deel weer terug kunnen verdienen door zich netjes te gedragen. Ook zou Van der Luer naar verluidt een bonus kunnen verdienen door genoeg sponsorgelden te verzamelen.

De voormalige middenvelder kon zich niet vinden in het voorstel. Pogingen tot bemiddeling hebben de afgelopen weken niet geleid tot een oplossing. Een spoedarbitragezaak moet maandag uitsluitsel geven. García de la Vega zou volgens insiders inmiddels zijn buik helemaal vol hebben van de situatie en, in gezelschap van de clubadvocate van Roda JC, ook afreizen naar Zeist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.