Van der Hoorn maakt zich op voor de ultieme Bundesliga-test

Reacties

Op zoek naar nieuwe prikkels kwam Mike van der Hoorn vorige maand terecht in Duitsland, waar hij een driejarig contract tekende bij het ambitieuze Arminia Bielefeld. Zaterdagavond wacht voor de Nederlander de ultieme Bundesliga-test: een directe confrontatie met de volgens velen beste spits van de wereld. En laat Robert Lewandowski ook nog eens in bloedvorm zijn.

Van der Hoorn maakt zich op voor de ultieme Bundesliga-test
© Pro Shots
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
1 - 4
Bayern München
Bayern München

'Twee doelpunten, een assist. Gewoon weer een werkdag voor Robert Lewandowski.' Bayern München verstuurde de tweet na de interland tussen Polen en Bosnië-Herzegovina (3-0) alsof het de normaalste zaak van de wereld is, maar ze zijn in Zuid-Duitsland inmiddels ook niet meer anders gewend van Lewandowski. De Pool is bezig aan het beste kalenderjaar in zijn loopbaan en is hét grote slachtoffer van het feit dat er dit jaar geen Ballon d'Or wordt uitgereikt.

Lewandowski was dus weer eens de grote man bij Polen, zoals hij dat voor de interlandbreak ook al was geweest bij Bayern. In de thuiswedstrijd tegen het dappere Hertha BSC maakte Lewandowski doodleuk vier doelpunten, waarmee hij eigenhandig een misstap van de kampioen voorkwam: 4-3. Lewandowski had in de eerste speelronde ook al gescoord in de 8-0 zege op Schalke 04 en dus staat de teller na drie competitieduels al op vijf treffers. De totaalcijfers van 2020 op dit moment: 29 wedstrijden voor club en land, 32 doelpunten. Het zijn ongelooflijke statistieken.

Van der Hoorn heeft de cijfers deze week ongetwijfeld ook weleens te zien gekregen. De 28-jarige verdediger speelde de afgelopen vier seizoen voor Swansea City, waarvan de laatste twee jaar in het Championship, en vertrok begin september als transfervrije speler naar Arminia Bielefeld. Daarmee werd een wens werkelijkheid. 'Toen ik jong was, droomde ik ervan ooit in de Bundesliga te spelen. Het is een van de beste competities ter wereld', jubelde Van der Hoorn bij zijn presentatie.

Vorig seizoen, als speler van Swansea City.
© Pro Shots
Vorig seizoen, als speler van Swansea City.

Arminia werd in het vorige voetbaljaar kampioen van de 2. Bundesliga en heeft de ambitie om uit te groeien tot een stabiele club op het hoogste niveau. In die missie is een belangrijke rol weggelegd voor Van der Hoorn, die een vaste waarde is in het hart van de defensie. Hij vormt een centraal duo met Amos Pieper en heeft in de eerste drie speelronden, waaruit Arminia vier punten haalde, een prima indruk achtergelaten. Na de akelige knieblessure waar Van der Hoorn in het afgelopen seizoen mee kampte voelt het als een feest om weer iedere week negentig minuten te kunnen voetballen.

Nu staat Van der Hoorn voor zijn zwaarste taak tot dusver: Lewandowski van het scoren zien af te houden. Dit moet gaan gebeuren in een leeg stadion, want omdat de coronacijfers ook in de stad Bielefeld toenemen, gaat de SchücoArena op slot. Een flinke domper voor Van der Hoorn en de rest van de spelersgroep, maar vooral voor de supporters, die absoluut de twaalfde man zijn geweest voor Arminia. De laatste keer dat Die Arminen een thuiswedstrijden verloren was alweer bijna een jaar terug, toen Schalke 04 op 20 oktober 2019 met 2-3 te sterk was in het toernooi om de DFB Pokal.

'Het is heel jammer voor iedereen bij deze club die al zolang naar de wedstrijd tegen Bayern had uitgekeken. We wilden deze wedstrijd natuurlijk dolgraag voor onze fans spelen', zegt technisch directeur Samir Arabi. 'Er is hier en daar wel een traan gelaten.' Aan Van der Hoorn en co de opdracht om de bedroefde gezichten in Bielefeld weer een glimlach te geven. Al is dat tegen FC Lewandowski gemakkelijker gezegd dan gedaan.

De wedstrijden in de vierde speelronde van de Bundesliga:


Za 17 okt. 2020

Zo 18 okt. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.