Van der Hart rekent af met onzinartikel 'Kebabkoning van Poznan'

Reacties

Mickey van der Hart geniet met volle teugen van zijn avontuur bij het Poolse Lech Poznan. In een reportage schetst VI-verslaggever Stef de Bont deze week de rits aan bijzondere gebeurtenissen die de doelman voor zijn kiezen krijgt. Van der Hart doet daarin ook zelf zijn verhaal.

Van der Hart rekent af met onzinartikel 'Kebabkoning van Poznan'

Zo kan de doelman uitleggen hoe hij voor heel even als Kebabkoning van Poznan te boek stond, een weinig vleiende bijnaam die geenszins op de realiteit slaat. Van der Hart, die afgelopen zomer overstapte naar de Poolse topclub, blijkt immers fitter dan ooit.

'Zo voorzichtig moet je hier zijn', legt Van der Hart uit. 'Voor je het weet staat er één of ander onzinartikel in de krant.' Geamuseerd vertelt hij over een verhaal dat begin dit seizoen opdook in een Poolse krant. De sluitpost die in Nederland Ajax, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle diende zou het niet zo nauw nemen met de sportvoeding.

'Wát een verhaal! Een paar maanden terug waren mijn broertjes, twee vrienden en mijn vader op bezoek. Ik woon hier alleen, het is leuk als er zo nu en dan mensen op bezoek komen. Na een wedstrijd zijn we nog even de stad in gegaan. Zo spannend is dat niet; dat doen jongens in de Eredivisie ook. Als je uitgaat, eindig je volgens goed gebruik bij de kebabzaak. Toen ik naar buiten liep, heeft iemand stiekem een foto gemaakt. Deze werd op Twitter geplaatst met als begeleidende tekst dat ik straalbezopen zou zijn. Vlak voor het duel met Legia stond er een artikel in een krant. Toevallig of niet in Warschau. Diezelfde foto werd gebruikt evenals een wazig beeld uit de kleedkamer waarop ik heel dik leek. Toen was ik dus die dikke doelman die hele dagen dronk en kebab at. Het was een soort Boulevard, er stond ook geen auteur bij het stuk.'

'In eerste instantie had ik het volledig gemist, maar op een gegeven moment kreeg ik berichtjes uit Nederland. Jezus, wat is er aan de hand, Mickey? Ben jij zo veel aangekomen? Er staat dat je te dik bent. De club heeft een statement gemaakt en nu is het weer overgewaaid. Ik kon er wel om lachen. Voor mijn vrienden in Nederland is dit natuurlijk een geweldig verhaal, dit ga ik nog wel even horen.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO de hele reportage. 'Dit is een belachelijk mooi avontuur.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.