Knotsgekke openingsfase leidt tot eenvoudige zege FC Twente Vrouwen

Ajax Vrouwen blijft de koploper in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie. Stefanie van der Gragt kopte de Amsterdammers vrijdag naar de overwinning op ADO Den Haag Vrouwen. PSV Vrouwen boekte eveneens een zege en is in ieder geval de nummer drie, nipt achter FC Twente Vrouwen. Dat versloeg PEC Zwolle Vrouwen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 4
FC Twente
FC Twente

FC Twente heeft zondag in de Eredivisie Vrouwen goede zaken gedaan. De Tukkers wonnen op bezoek bij PEC Zwolle. Een knotsgekke openingsfase gaf het duel kleur. Vijf duizelingwekkende minuten lang was het prijsschieten in Zwolle. Suzanne Giessen opende de score namens FC Twente, Evi Maatman maakte gelijk en Renate Jansen bracht de Tukkers meteen weer aan de leiding. In de tweede helft liep FC Twente uit, na eigen doelpunten van Moon Pondes en Moïsa van Koot.

Ajax
Ajax
2 - 1
ADO Den Haag

Met onder anderen Van der Gragt, Sherida Spitse en Victoria Pelova in de basis had Ajax behoorlijk wat interlands op het veld staan op De Toekomst. Desondanks was het ADO dat in de eerste helft op voorsprong kwam: na een fraaie voorzet van Amber Verspaget rondde Maartje Looijen af. Na rust stelde Ajax orde op zaken: Pelova tekende, nadat ze al een goede kans had gemist, voor de gelijkmaker en Van der Gragt kopte uit een hoekschop van Spitse op fraaie wijze de 2-1 tegen de touwen.

PSV
PSV
1 - 0
Excelsior
Excelsior

Anika Rodríguez maakte vrijdag het verschil. De Mexicaans international verschalkte doelvrouw Ricci Geenen met een hard schot. Op basis van het veldspel en de kansenverhouding had Excelsior Vrouwen misschien wel een punt verdiend, maar PSV trok de voorsprong over de streep.

Alkmaar
Alkmaar
0 - 0
sc Heerenveen

Chimera Ripa was zonder twijfel de meest opvallende speelster in de eerste helft. De aanvalster mikte na 34 minuten tegen de lat, trof in de blessuretijd de paal en had eerder bijna een assist op haar naam gekregen toen Zoï van de Ven over mikte. VV Alkmaar begon sterk aan de tweede helft, maar toch bleven de beste kansen voor Heerenveen. Onder anderen Dana Philippo had het vizier niet op scherp staan.