Van der Gaag volgt Ten Hag na mondeling akkoord met United

Reacties

Mitchell van der Gaag volgt zoals verwacht Erik ten Hag naar Manchester United. Het duo werkte afgelopen seizoen samen bij Ajax en zet die vruchtbare samenwerking voor bij The Red Devils. Ook Steve McClaren voegt zich aan de technische staf. Dat werd maandag door de club officieel bevestigd.

Van der Gaag volgt Ten Hag na mondeling akkoord met United

Na twee seizoenen aan het roer te hebben gestaan bij Jong Ajax maakte Van der Gaag afgelopen jaar de overstap naar het eerste elftal van de Amsterdammers. Daar beviel de klik met Ten Hag zo goed, dat de oefenmeester hem per se mee wilde nemen naar Old Trafford. Voor Van der Gaag is het een terugkeer in het Britse voetbal, nadat hij als speler twee jaar bij het Schotse Motherwell onder contract stond. Als trainer leidde hij het Portugese Maritimo en Belenenses en de Nederlandse clubs FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda. Ook was hij kortstondig actief op Cyprus.

Ook McClaren werkte al samen met Ten Hag. De Tukker werd de eerste assistent van de Engelsman toen hij trainer werd bij FC Twente. In dienst van FC Twente pakte McClaren de landstitel. Het succes leverde hem een avontuur in de Bundesliga bij VfL Wolfsburg op.

Voor de ervaren Brit is het niet zijn eerste dienstverband in Manchester. McClaren was jarenlang assistent van icoon Sir Alex Ferguson. Via de clubkanalen laat hij weten nu vertrouwen te hebben oude tijden te doen herleven. 'Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik ontmoette. Hij heeft niet alleen oog voor detail en organisatie, maar ook een duidelijke filosofie over hoe hij wil voetballen en de omgeving die hij wil creëren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.