Van den Brom troeft Cocu nu wel af en is VI Trainer van het Jaar

Reacties

John van den Brom is de winnaar van het Trainer van het Jaar-klassement van Voetbal International. De oefenmeester van AZ kreeg afgelopen seizoen een gemiddelde beoordeling van 6,57 en troeft daarmee kampioenenmaker Phillip Cocu af.

Van den Brom troeft Cocu nu wel af en is VI Trainer van het Jaar

De coach van PSV blijft namelijk steken op een moyenne van 6,48. De derde podiumplek wordt met een gemiddeld cijfer van 6,35 gedeeld door Maurice Steijn en Mitchell van der Gaag, die zich met respectievelijk VVV-Venlo en Excelsior in een vroeg stadium veilig speelden.

Alleen trainers die in minimaal 23 van de 34 speelrondes een cijfer hebben gekregen, zijn meegenomen in dit klassement. Eenzelfde criterium hanteren we in het klassement van Speler van het Jaar, dat door Van den Broms pupil Alireza Jahanbakhsh werd gewonnen. Zonder deze regel zou Willem II's interim-trainer Reinier Robbemond (een gemiddelde van 6,63 over acht duels) met de bloemen aan de haal zijn gegaan.

Ook Dick Advocaat loopt een hoge notering mis door het reglement. De troubleshooter van Sparta Rotterdam scoorde zelfs hoger dan Fons Groenendijk, die ADO Den Haag naar een zeer knappe zevende plaatste gidste: 6,26 om 6,11.

Roks
Met een gemiddelde van 5,81 is Roda JC Kerkrade-coach Robert Molenaar van de trainers die de cut van 23 duels haalden het slechtst beoordeeld. Alex Pastoor en Dolf Roks scoorden namens Sparta Rotterdam respectievelijk een 5,53 en 4,00, maar hadden te weinig duels de leiding in handen om te worden opgenomen in de rangschikking, namelijk zestien (Pastoor) en één (Roks).

Eindwinnaar Van den Brom loodste AZ naar een derde plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van het Europa League-toernooi. De Alkmaarders reikten tot de KNVB-bekerfinale, waarin Feyenoord te sterk bleek. In de duels met de traditionele topdrie presteerde AZ echter beroerd.

VI Trainer van het Jaar:

Trainer Gemiddeld cijfer
John van den Brom (AZ) 6,57
Phillip Cocu (PSV) 6,48
Maurice Steijn (VVV-Venlo) 6,35
Mitchell van der Gaag (Excelsior) 6,35
John van 't Schip (PEC Zwolle) 6,25
Henk Fraser (Vitesse) 6,17
Jurgen Streppel (SC Heerenveen) 6,12
Fons Groenendijk (ADO Den Haag) 6,11
John Stegeman (Heracles Almelo) 6,06
Erik ten Hag (FC Utrecht/Ajax) 6,05
Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) 6,00
Stijn Vreven (NAC Breda) 5,99
Erwin van de Looi (Willem II) 5,85
Ernest Faber (FC Groningen) 5,84
Robert Molenaar (Roda JC Kerkrade) 5,81
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.