Van den Brom trekt bizarre vergelijking tussen sneeuwveld en corona

Reacties

RC Genk heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden bij hekkensluiter Royal Excel Moeskroen. Trainer John van de Brom was woedend over de beslissing te moeten spelen.

Van den Brom trekt bizarre vergelijking tussen sneeuwveld en corona
© Pro Shots
Royal Excel Moeskroen
Royal Excel Moeskroen
2 - 0
Genk
Genk

'Het is leuk voor kinderen om in de sneeuw te spelen, maar niet om profvoetbal op te spelen.' Van den Brom had vooraf al zijn grote vraagtekens gezet bij het doorgaan van de wedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen. Bij gebrek aan veldverwarming was het veld in zijn ogen onbespeelbaar. Genk begon onder protest aan de wedstrijd.

Het humeur van Van den Brom was er na afloop niet veel beter op geworden. Zijn ploeg was met 2-0 ten onder gegaan, maar ook bij een positief resultaat had de Nederlander de beslissing te spelen gehekeld.

'Het is vervelend dat we verloren hebben en dan ben je sneller geïrriteerd, maar ik had hetzelfde gezegd bij een overwinning', aldus Van den Brom. 'Hier was geen veldverwarming, er is niet alles aan gedaan om het veld schoon te krijgen. Kom op. We zijn geen amateurs. Dat vind ik misschien nog veel erger dan de nederlaag. Dit kan toch niet.'

'We moeten meer naar de voetbalmensen luisteren en dus niet naar mensen achter een bureau die nooit gevoetbald hebben en die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal, hoor, want een bal is rond. Als dat het criterium is om te spelen...', vervolgde de Nederlander zijn tirade.

'Je bereidt je als topclub voor op een lastige uitwedstrijd en dan krijg je deze omstandigheden. Dan kun je alles in de prullenbak gooien. Vroeger zeiden we: "Gooi de bal in het midden en kijk maar wie er dan als beste uitkomt". Waarom werd deze wedstrijd niet uitgesteld naar zondag? We hebben ruimte zat in de kalender. Door corona worden wedstrijden uitgesteld en dit is misschien nog wel erger dan corona, ook al kun je die twee zaken niet vergelijken. Het is zonde. Waarnaar hebben de mensen thuis zitten te kijken?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.