Van den Brom krijgt een dreun ondanks masterclass van 'tovenaar' Trésor

Reacties

Het RC Genk van trainer John van den Brom heeft ook het tweede competitieduel van het nieuwe seizoen in België niet weten te winnen. Ondanks een grandioos optreden van voormalig Willem II'er Mike Trésor kreeg de ploeg in eigen huis een flinke dreun te verwerken.

Van den Brom krijgt een dreun ondanks masterclass van 'tovenaar' Trésor
© Pro Shots
Genk
Genk
3 - 4
KV Oostende
KV Oostende

Genk opende het Belgische voetbalseizoen twee weken geleden al, in de strijd om de Super Cup was het Nederlands getinte Club Brugge met 3-2 te sterk. Vorige week volgde de opening van de competitie, daarin kwam de ploeg van Van den Brom niet verder dan een 1-1 remise bij Standard Luik. Vrijdagavond kon er wederom niet gejuicht worden, na een spectaculaire nederlaag tegen KV Oostende.

Bryan Heynen tekende in de twintigste minuut nog wel voor de 1-0: hij kopte een voorzet van de deze zomer van Willem II overgekomen Trésor binnen. Tien minuten na de openingsgoal werd de voorsprong vervolgens verdubbeld, toen Theo Bongonda afrondde na een mooi passje van Dessers, die voorheen voor NAC Breda, Heracles Almelo en FC Utrecht speelde. De spits was vorige week overigens ook al goed voor een assist.

Daarna ontvouwde zich een behoorlijk spectaculair duel. Vrijwel direct na die 2-0 verzorgde Marko Kvasina (ex-FC Twente) de aansluitingstreffer, kort ná de pauze maakte Makhtar Gueye zelfs de 2-2, maar na een uur leek Bongonda de orde weer te herstellen. Hij kopte een corner van wederom Trésor binnen. Bij Oostende werd doelpuntenmaker Gueye direct na die treffer gewisseld, een minuut later tekende zijn vervanger Thierry Ambrose (ook ex-NAC) met het hoofd voor de 3-3.

Genk (waar Carel Eiting op de bank bleef) moest zich dus wederom terugknokken, maar het werd nóg erger, aangezien Frederik Jakel tien minuten voor tijd de 3-4 maakte. Daar bleef het bij, en dus was de glansrol van Trésor uiteindelijk niets waard. De spelmaker was niet alleen goed voor de twee genoemde assists, maar pakte ook de spotlights met een paar hoogstandjes. In de slotminuut versierde hij na een mooie actie bijna een penalty, maar de scheidsrechter ging niet mee in die claim.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.