Van den Brom kent geen twijfel: 'Wij zijn veel beter dan Zrinsjki'

John van den Brom is ervan overtuigd dat FC Utrecht zich plaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De trainer was teleurgesteld over het 1-1 gelijkspel tegen Zrinsjki Mostar in De Galgenwaard.

'Wij hebben meer dan genoeg kansen gehad om deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen', baalde Van den Brom voor de camera van FOX Sports. 'In de eerste helft speelden we in een veel te laag tempo, waardoor de tegenstander makkelijk in het spel kwam. Zij konden eigenlijk doen en laten wat ze wilden, we kregen er niet echt druk op. Natuurlijk waren het moeilijke omstandigheden, maar daar moeten we niet over klagen. In de tweede helft zag je ook dat we ineens wel het tempo omhoog kregen en dat we kansen creëerden. We waren fysiek ook sterker, dus het is vooral heel jammer dat we niet gewonnen hebben.'

Nieuwkomer Justin Lonwijk, die overkwam vanuit de jeugd van PSV, miste als spits twee enorme kansen, maar Van den Brom had geen spijt van zijn keuze voor de jonge aanvaller. 'Justin had het gewoon heel goed gedaan in de voorbereiding en ik vind dat hij het vandaag ook prima heeft gedaan, want bij al onze kansen was hij betrokken. Alleen de bal wilde er niet in. Vergeet ook niet dat het voor Justin zijn eerste officiële wedstrijd was in een stadion als dit.'

Van den Brom was tevreden over de tweede helft, maar zag ook dingen fout gaan. 'Ik vind het bijvoorbeeld heel pijnlijk hoe we de goal hebben weggegeven. We hebben gewoon niet goed verdedigd. Deze uitgoal is voor hen goud waard. Toch ben ik er zeker van dat we veel beter zijn dan deze tegenstander, fysiek ook veel sterker. De tegenstander viel bij bosjes om, het was een theaterstuk van die gasten. Dat weten we nu, dus daar moeten we slim mee omgaan volgende week.'

Hitte
Gyrano Kerk zorgde met een prachtige volley voor de 1-1 en baalde na afloop dat FC Utrecht de wedstrijd niet helemaal naar zich had toegetrokken. 'De hitte maakte deze wedstrijd heel zwaar, maar ook de wedstrijd was heel zwaar. Zij waren vooral aan het verdedigen, maar kregen het moeilijk als we over de zijkanten speelden. Daar hadden we meer van moeten profiteren. In Bosnië moeten we het hen veel lastiger maken. Ik ben ervan overtuigd dat we daar met onze kwaliteiten gaan winnen.'

Debutant Adam Maher, die met Van den Brom mee kwam van AZ, sloot zich aan bij de woorden van Kerk. 'Als je kijkt naar de tweede helft, hadden we echt moeten winnen. We hebben heel veel kansen gehad. Als je kijkt naar de kansen, zou 4-1 heel redelijk zijn geweest. We hebben deze tegenstander nu meegemaakt en kennen hun sterke en zwakke punten. Daar moeten we volgende week donderdag ons voordeel mee doen. Ze spelen enorm compact, maar in de tweede helft zie je dat we ook tegen zo'n ploeg heel veel kansen kunnen creëren.'