Van den Brom hoopt op Real-scenario: 'Zou ik lekker vinden'

John van den Brom was na afloop van de zege op Heracles Almelo (5-0) een gelukkig man. De trainer van AZ zou alleen graag zien dat zijn ploeg eerder de trekker over zou halen.

Het duurde tot de 55ste minuut voor de Alkmaarders op voorsprong kwamen tegen een mat Heracles. Vervolgens scoorde de thuisploeg nog vier keer in het laatste kwartier. Van den Brom zag dat de eerste twee treffers tot stand kwamen door matig keeperswerk van Bram Castro.

'Je hebt een beetje geluk nodig met de keeper die een fout maakt bij de eerste en tweede treffer', blikte Van den Brom terug tegenover FOX Sports. 'Aan de andere kant dwing je dat ook af. Je maakt vijf doelpunten, dat is positief, maar het hadden er ook meer kunnen zijn.'

'We scoren vrij laat in wedstrijden', concludeerde de oefenmeester. 'We zijn beter en creëren kansen, maar we scoren niet. Ik zag vanmiddag dat Real Madrid met 5-0 voorstond bij de rust. Ik zou het lekker vinden als wij dat ook eens zouden hebben. Maar deze zege is erg fijn en zorgt voor een goede flow. '

Fouten
De doelman van Heracles, Castro, was schuldbewust na de oorwassing. 'Ik kan er veel over zeggen, maar het mag niet gebeuren, zo simpel is het. Je probeert de wedstrijd nog op een normale manier uit te spelen, maar dat is niet echt gelukt. We hebben het daarna laten lopen en we zijn ten onder gegaan. De 5-0 staat en de cijfers liegen er niet om', vertelde de sluitpost.

Ook trainer John Stegeman was aangeslagen na de nederlaag. 'Ik ben niet woedend, maar ik heb het wel even moeilijk. De eerste helft deden we goed mee met AZ en de wedstrijd was in evenwicht. Dan is het vervelend dat je in de tweede helft vijf doelpunten om de oren krijgt. Dat is keihard. Het is een mentale kwestie, we hebben erg veel moeite dingen met elkaar goed te doen', besloot de oefenmeester.