Van den Brom blij en opgelucht: 'De crisis is helemaal over'

Reacties

Blijdschap en opluchting vochten bij John van den Brom om voorrang na de 0-3 zege van AZ bij Fortuna Sittard, waarmee de Alkmaarders zich herstelden van de pijnlijke nederlaag tegen Willem II van afgelopen zaterdag.

Van den Brom blij en opgelucht: 'De crisis is helemaal over'

Van den Brom zei na afloop van de eerste competitiezege sinds 11 november aanvankelijk vooral blij te zijn met die overwinning. 'Omdat we deze week natuurlijk veel hebben geluld en daarna scherp getraind. Vandaag heb ik een elftal gezien dat er alles aan deed om de wedstrijd te winnen. We maakten heel mooie goals en deden er ook alles aan om goals te voorkomen. Dan win je met 3-0 en dan is het toch ook wel weer een opluchting', gaf de 52-jarige coach toe bij FOX Sports.

Van den Brom genoot van de fraaie goals die AZ maakte. 'De mooiste was misschien toch wel van Guus Til (de 0-3, red.). Ook Guus worstelt en dan heb je dit nodig: een wedstrijd winnen, maar dan ook nog een keer op deze manier scoren is geweldig.' De AZ-trainer erkende dat Fortuna ook veel kansen kreeg, maar wilde de overwinning niet geflatteerd noemen. 'De uitslag spreekt voor zich.' Is daarmee de crisis afgezworen? 'Helemaal over. Over en uit. Op naar zaterdag', lachte hij, doelend op Excelsior-thuis.

VAR
Fortuna Sittard-trainer René Eijer zag dat zijn spelers keihard werkten, maar de overtuiging misten in de afronding. Ook hij vond de uitslag niet geflatteerd. 'Je ziet de kwaliteit bij AZ. Als zij een kans krijgen, gaat-ie erin. Die maken ze gewoon heel goed af.' Eijer keek ervan op dat een handsbal van Teun Koopmeiners na rust niet werd bestraft met een penalty. 'Dat was een zuivere handsbal, het hele stadion zag dat. Ik weet niet of hier een VAR was of dat de lens beslagen was, maar het was een honderd-procent-handsbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.