John van den Brom is uitstekend begonnen aan zijn dienstverband bij RC Genk. Na de klinkende zege bij zijn debuut rekende de nieuwe ploeg van de oefenmeester zaterdagavond zeer overtuigend af met middenmoter Cercle Brugge.

Cercle Brugge
1 - 5
Genk
Genk

Van den Brom zette zijn dienstverband bij de meervoudige kampioen van België afgelopen zondag in met een 4-1 overwinning op Excel Moeskroen. Daags nadien werd bekend dat voormalig RC Genk-speler Anele Ngcongca bij een auto-ongeluk om het leven was gekomen. De slechts 33 jaar geworden Zuid-Afrikaan stond tussen 2007 en 2016 onder contract bij de Belgische topclub.

De spelers van RC Genk droegen zaterdag voor aanvang van het duel met Cercle Brugge allemaal een shirt met nummer 16 ter nagedachtenis aan Ngcongca.

Na dit eerbetoon zetten de bezoekers een ware voetbalshow neer. Cercle Brugge kwam er totaal niet aan te pas en keek halverwege al tegen een 0-4 achterstand aan. Met twee treffers eiste Paul Onuachu de aandacht op zich, terwijl ook Junya Ito en Bryan Heynen een aandeel hadden in de productie.

In de tweede helft nam RC Genk gas terug, of zoals Sporza het noemde in het liveblog: 'De dansschoenen zijn achtergebleven in de kleedkamers.' Cercle Brugge deed via Dino Hotic zelfs nog iets terug, maar de bezoekers hadden via Theo Bongonda (een fraaie pegel) het laatste woord. Bij de thuisploeg werd voormalig NEC-speler Anthony Musaba in de 78ste minuut vervangen en bij RC Genk viel Cyriel Dessers rond dezelfde tijd in.

Royal Excel Moeskroen
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

De avond van Van den Brom werd er later alleen maar mooier op, aangezien Club Brugge niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel bij Excel Moeskroen. De kampioen leverde een dramatische vertoning af tegen de hekkensluiter. Noa Lang werd na 78 minuten gewisseld bij Club Brugge, dat geen enkele grote kans creëerde. Ruud Vormer maakte de negentig minuten wél vol. Door de averij van de titelkandidaat is RC Genk de nieuwe koploper.