Van den Boomen mogelijk bezig aan laatste weken bij Ajax

Reacties

Branco van den Boomen is mogelijk bezig aan zijn laatste weken als speler van Ajax. De middenvelder verkent zijn opties omdat hij onder trainer Francesco Farioli buiten de boot lijkt te vallen.

Van den Boomen mogelijk bezig aan laatste weken bij Ajax
© Pro Shots

Van den Boomen werd vorig seizoen transfervrij overgenomen van Toulouse en moest Ajax van ervaring en houvast voorzien, maar omdat het los zand was in Amsterdam en Van den Boomen worstelde met blessures, werd zijn eerste seizoen een teleurstelling. Onder Farioli is het nieuwe ronde, nieuwe kansen, maar het heeft er op dit moment alle schijn van dat de Italiaanse trainer voor de positie van controlerende middenvelder andere keuzes gaat maken.

Jordan Henderson en Kenneth Taylor zijn zekerheidjes zolang ze nog bij Ajax onder contract staan. Henderson onderzoekt zijn opties en Ajax staat op zijn beurt open voor een vertrek, maar zolang de 34-jarige Engelsman nog speler van Ajax is, zal de club hem vanwege zijn miljoenensalaris niet snel op de bank zetten. En datzelfde geldt voor Taylor, die veel transferwaarde vertegenwoordigt.

Bovendien mikt Ajax met Pablo Rosario op het aantrekken van een nieuwe nummer zes. Als er voldoende geld beschikbaar is, zal de middenvelder worden opgehaald bij OGC Nice. En dus wordt Van den Boomen zeer waarschijnlijk het kind van de rekening. Ajax hoopt voor hem meerdere miljoenen te kunnen vangen. De 28-jarige middenvelder uit Veldhoven ziet zijn toekomst idealiter in de Spaanse of Italiaanse competitie. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot 2027.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.