Van den Boomen: ‘Als ik me verstop, kun je me net zo goed niet opstellen’

Reacties

Na ruim zes jaar heeft de Eredivisie Branco van den Boomen weer in de armen gesloten. In 2017 nog bij Willem II, anno 2023 in dienst van Ajax. De Brabantse middenvelder versloeg met zijn teamgenoten Heracles Almelo met 4-1, zij het niet zonder slag of stoot.

Van den Boomen: ‘Als ik me verstop, kun je me net zo goed niet opstellen’
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

‘Heerlijk’, is het eerste woord dat Van den Boomen bezigt tegenover de camera van de NOS over zijn eerste optreden in de Johan Cruijff Arena. ‘Ik denk dat de sfeer goed was, dat we het publiek achter ons kregen door veel kansen te creëren. Ook als het wat minder ging, bleven ze achter ons staan. We hadden voordat zij scoorden gewoon één van de grote kansen moeten maken, dan heb je een heel andere wedstrijd. Nu kwamen we 1-0 achter, raakten we een beetje in paniek, maar ik denk dat we het goed opgelost hebben.’

Feit is dat de Amsterdammers het wel lang lastig hadden met het gepromoveerde Heracles, ook de debuterende Van den Boomen pleitte zichzelf niet vrij. ‘Ik heb ook veel verkeerde ballen gegeven. Maar als ik me ga verstoppen, dan kun je mij net zo goed niet opstellen, dat is mijn manier van spelen. Ik wilde me meteen laten zien, en ik had goede en slechte momenten. Ik weet wat ik kan, en dan is het zonde om het niet te doen’, legde hij uit.

‘De wedstrijden nu zijn net zo belangrijk als die aan het eind van het seizoen, we willen ze allemaal winnen, dat is ons doel. We kunnen wel nog een heel stuk beter, jongens die er pas net zijn. Jakov Medic bijvoorbeeld, al maakt die een wereldgoal’, aldus Van den Boomen, die toegaf dat hij dat ook niet meteen achter zijn nieuwe ploegmakker had gezocht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.