Van den Belt: 'Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden'

Reacties

Thomas van den Belt vindt het jammer dat hij op Deadline Day geen transfer heeft kunnen maken naar Feyenoord. 'Rond acht uur wist ik wel: dit wordt hem niet meer.' De 21-jarige middenvelder van PEC Zwolle hoopt in de zomer alsnog een mooie stap kunnen maken.

Van den Belt: 'Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden'
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Feyenoord meldde zich enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt voor Van den Belt, maar kwam er uiteindelijk niet uit met PEC. Van den Belt heeft de slotdag van de transfermarkt vorige week dinsdag vol spanning beleefd. 'Ik had natuurlijk graag de stap willen maken en had de hoop dat de clubs eruit zouden komen, dat er een goed bod zou komen dat voor de club leuk was. Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden voor het tekenen, maar jammer genoeg is het niet rond gekomen', zei hij in gesprek met ESPN.

Van den Belt verscheen voor de camera na het Keuken Kampioen Divisie-duel met Jong Ajax (0-0). De smaakmaker van PEC heeft de teleurstelling van het mislopen van de transfer inmiddels verwerkt. 'Natuurlijk zijn dit andere affiches dan in de Eredivisie, maar ik kan me hier zeker nog voor opladen. Voor het seizoen had ik ook niet gehad dat ik hier zou staan en dat bepaalde clubs interesse in me zouden hebben gehad. Die interesse is alleen maar mooi meegenomen. Ik snap dat de club zegt: "We doen het niet". Dat is hun goed recht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is een publiek geheim dat Van den Belt in de zomer voor een vast bedrag mag vertrekken bij PEC. De middenvelder bevestigde dat er afspraken zijn gemaakt. 'Dat is ook de reden waarom ik verlengd heb. Afgelopen zomer waren er wat clubs geïnteresseerd, maar het was voor PEC heel belangrijk om terug te keren (in de Eredivisie, red.) en dat is het nog steeds. Ik had nog een jaar contract, daardoor heb ik bijgetekend. Ik hoop dat de club zich aan de afspraken houdt, volgens mij staat alles goed op papier. We zullen zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.