Van den Belt: 'Feyenoord is voor mij een fantastische club'

Reacties

PEC Zwolle heeft de transfer van Thomas van den Belt (21) naar Feyenoord bevestigd. De middenvelder vertrekt na dit seizoen naar Rotterdam en tekent daar tot medio 2027. 

Van den Belt: 'Feyenoord is voor mij een fantastische club'
© Pro Shots

Eerder vandaag werd al bekend dat Zwolle en Feyenoord het eens waren geworden over een transfer. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie bevestigt dat nu. Ook vanuit Feyenoord is de overgang al aangekondigd. 

'Ik ben heel blij dat PEC Zwolle en Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen. Feyenoord is voor mij echt een fantastische club', vertelt Van den Belt, die in de winter ook al nadrukkelijk in beeld was bij de huidige Eredivisie-koploper. Toen ketste een overgang op het laatste moment af.

'Als jongen van de club heb ik de hele PEC Zwolle Voetbalacademie doorlopen en was mijn debuut het moment dat het allemaal echt begon. Daarna heb ik ook nog veel mooie momenten meegemaakt. Na de degradatie, die veel pijn en verdriet heeft gedaan, ben ik dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen bij PEC Zwolle met maar één doel: promotie en een kampioenschap. Daar zal ik alles voor blijven geven. Ik wil PEC Zwolle, de technische staf, de voetbalacademie en natuurlijk de supporters alvast bedanken voor alles. Laten we dit seizoen samen onvergetelijk maken!'

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is blij met de overgang. 'Ook voor ons als club is dit weer het bewijs dat zelfopgeleide spelers bij PEC Zwolle ook echt de kans krijgen om zichzelf door te ontwikkelen om zelfs vanuit de KKD een droomtransfer te maken. Afgelopen zomer tekende Thomas nog bij nadat alles op alles was gezet om het aflopende contract te verlengen, terwijl er ook toen al veel interesse voor hem was. Daarmee konden we voorkomen dat Thomas na dit seizoen transfervrij zou vertrekken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'In januari hebben we besloten om Thomas niet te laten gaan, omdat we hem in de strijd om promotie simpelweg niet konden en wilden missen. Er zijn toen echter wel afspraken met elkaar gemaakt, die wij als club ook willen nakomen. Nu Thomas in de zomer alsnog vertrekt houden we door de eerdere contractverlenging ook nog een mooie transfersom aan hem over, kunnen we met hem de strijd om promotie naar de Eredivisie voortzetten én krijgt Thomas als speler uit onze eigen voetbalacademie, zijn meer dan verdiende beloning met zijn droomtransfer naar Feyenoord.'

De 21-jarige middenvelder is de eerste nieuwkomer voor het seizoen 2023/24 in Rotterdam-Zuid. In Zwolle had hij nog een contract tot medio 2025. De geboren Zwollenaar beschikte over een clausule in zijn contract waardoor hij voor een gelimiteerd bedrag kon vertrekken. Door die clausule is hij veel goedkoper dan afgelopen winter voor Feyenoord.

Van den Belt maakt een bijzonder productief seizoen door bij PEC. In 29 duels was hij goed voor dertien goals en acht assists in de KKD.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.