Van de Ven (19) treedt in voetsporen van voorbeeld De Ligt

Reacties

FC Volendam heeft Micky van de Ven zaterdag benoemd tot nieuwe aanvoerder. De negentienjarige verdediger neemt de band definitief over van de ervaren Boy Deul (33).

Van de Ven (19) treedt in voetsporen van voorbeeld De Ligt
© Pro Shots

Volendam-trainer Wim Jonk legde voor de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade uit waarom hij de piepjonge centrumverdediger heeft gekozen als vaste aanvoerder, in plaats van de veertien jaar oudere Deul. ‘Ik wil graag meer coaching van achteruit, dat past Micky uitstekend’, aldus Jonk.

Voor Van de Ven is het een nieuwe mijlpaal in zijn rappe ontwikkeling. De verdediger groeide op achttienjarige leeftijd al uit tot vaste basisspeler bij Volendam. Onlangs was de talentvolle stopper te gast in onze talkshow Voetbal International Live, waar hij vertelde dat hij veel kijkt naar Matthijs de Ligt.

'Hoe hij op zo'n jonge leeftijd presteert in zo'n competitie. Dat is weergaloos. Ik moet het nog waarmaken, maar het is mooi als mensen me met hem vergelijken. Mijn verbeterpunten? Ik kan nog meer een leider worden', zei Van de Ven. Met zijn uitverkiezing tot aanvoerder voor zijn twintigste, volgt hij in ieder geval het voorbeeld van De Ligt, die bij Ajax ook al op zeer jonge leeftijd de vaste captain werd.

Hansie Hansie lyrisch over begeerde Van de Ven: 'AZ en PSV kun je zo naartoe'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.